Kaupunginjohtaja Poikelan talousarvioesitys julki tänään: "Nyt on oikea aika investointeihin"

Seuraavalle kolmelle vuodelle suunniteltujen investointien kokonaismäärä on peräti 126,6 miljoonaa euroa.

Kaupunginjohtaja Esko Poikela antaa talousarvioesityksensä tänään maanantaina. LS on paikalla tiedotustilaisuudessa. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Rauman kaupungin talousarvio vuosille 2024–2026 julkistetaan tänään maanantaina. Talousarvioesityksen tekee kaupunginjohtaja Esko Poikela, ja kaupungin tiedotteen mukaan se "keskittyy erityisesti elinvoimaisen ja vetovoimaisen tulevaisuuden luontiin".

Palveluihin ja elinvoimaan panostetaan muun muassa yhdistämällä Turun yliopiston tähän asti pyörittämä päiväkoti Pikkunorssi kaupungin palvelutuotantoon ja kehittämällä muutoinkin yliopistokampuksen toimintaa Turun yliopiston kanssa sovitun mukaisesti.

Keskusta-aluettakin kehitetään muun muassa investoimalla Keskupuistoon yhteistyössä muiden tahojen kanssa.

– Nyt on oikea aika taloudellisiin elinvoima- ja palvelurakenneinvestointeihin kaupunkiyhteisönä. Vetovoimaisuudella houkutellaan asukkaita, yrityksiä, yhteisöjä ja yksityisiä investointeja. Seuraavalle kolmelle vuodelle suunniteltujen investointien kokonaismäärä on 126,6 miljoonaa euroa, kaupunginjohtaja Esko Poikela sanoo tiedotteessa.

Taloussuunnitelmakauden investoinneista 16,2 miljoonaa euroa kohdistuu elinvoimaan, 59,6 miljoonaa euroa palvelurakenteisiin, 20,3 miljoonaa euroa toimivan arjen investointeihin sekä 30,5 miljoonaa euroa muihin kohteisiin.

Taloussuunnitelmakauden 2024–2026 suurimmat investoinnit ovat Karin kampusrakennus (6,59 miljoonaa euroa, kokonaiskustannusarvio 75,4 miljoonaa), Nanunkallion koulu (34,1 miljoonaa euroa) ja Uotilanrinteen monitoimikeskus (24,3 miljoonaa euroa).

Arvio näyttää vuoden 2024 osalta noin 8,9 miljoonaa euroa alijäämäiseltä.

Länsi-Suomi uutisoi talousarvioesityksestä laajemmin myöhemmin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut