Kaupunginjohtajaehdokkaiden seulonta käynnissä – nimilista julki ensi viikon alussa

Kisa tiivistyy, kun jatkoon päässeet nimetään. Kaikkien finalistien soveltuvuus virkaan testataan.

Rauman kaupunginjohtajaksi ehdolla olevien nimiä luvataan julkisuuteen ensi viikon maanantaina. Silloin tiedossa ovat ne henkilöt, jotka etenevät valinnassa jatkoon.

Valintatoimikunnan puheenjohtajan Kalle Leppikorven (sd.) arvion mukaan tiivistetty lista saattaisi sisältää 3–4 nimeä.

Listalle valittavat henkilöt täyttävät valintatoimikunnan mielestä parhaiten ne kriteerit, joita kaupunginjohtajan valinnalle on asetettu.

– Tavoite on puristaa kolmeen tai neljään nimeen. Kolme olisi hyvä, Leppikorpi miettii.

Kaikki finalistit testataan

Jatkovaiheeseen valitut ehdokkaat etenevät soveltuvuustestaukseen sekä kaupunginhallituksen pöydän ääreen haastateltaviksi.

Leppikorven mukaan poikkeuksia testauksen suhteen ei tehdä.

– Kaikki testataan, jotka kuvittelevat tulevansa valituksi Rauman kaupunginjohtajaksi. Niin hyvää ei olekaan, että suoraan käteltäisiin sisään, Leppikorpi sanoo.

Timo Soini on mukana

Ehdokkaiden seulonta on parhaillaan käynnissä. Valintatoimikunta käyttää torstain ja perjantain tunnustelukeskusteluihin kaupunginjohtajaehdokkaiden kanssa.

Hakijoita on julkisella listalla 7 ja hiljaisella listalla eli suostumusmenettelyn kautta 10.

Ex-ministeri Timo Soinin kanssa valintatoimikunta keskustelee perjantaina. Soini ilmaisi kiinnostuksensa Rauman kaupunginjohtajan virkaan vieraillessaan kaupungissa viime viikon maanantaina.

Viikonvaihde vielä aikaa

Valintatoimikunnan pohdinnat jatkuvat vielä viikonlopun yli ennen kuin finaalivaiheen ehdokkaat julkistetaan maanantaina.

– Tässä on vielä viikonloppu aikaa miettiä, ketkä liputetaan ulos. Sekin on mahdollista, että joku ei haluakaan tulla, niin se on sanottava viikonlopun aikana. Viikonvaihde sen suunnan näyttää ja sitten kerrotaan, kenen kanssa jatketaan, Leppikorpi toteaa.

Kaupunginjohtajakseen Rauma etsii ammattijohtajaa, jolla on hyvät verkostot ja halu kehittää kuntalaisten palveluita sekä kaupungin elinkeinoelämää. Lisäksi hänen on hallittava myös kaupungin sisäinen henkilöstö- ja talousjohtaminen.

Kaupunginjohtajan viran valintatoimikunta koostuu kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajistosta sekä ilman äänioikeutta olevista kahdesta viranhaltijasta ja yhdestä henkilökunnan edustajasta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut