Kaupunginjohtajakisa nyt viiden hakijan kauppa – "Kärki on kova mutta kapea"

Tähtäimessä on edelleen myös ehdokas, joka kelpaisi yksimielisesti kaikille puolueille.

Rauman kaupunginjohtajan työhuoneeseen on haussa seuraaja Johanna Luukkoselle, joka on siirtynyt Hyvinkään kaupunginjohtajaksi. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Rauman kaupunginjohtajan valinta näyttäisi tässä vaiheessa olevan viiden hakijan kauppa. Valintatoimikunta on kuluvalla viikolla käynyt alustavia keskusteluja hiljaisten hakijoiden eli suostumuksensa antaneiden kanssa.

Salaisista nimistä erottuu valintatoimikunnan puheenjohtaja Kalle Leppikorven (sd.) mukaan kolmen ehdokkaan kärki.

Lisäksi valintatoimikunta on päättänyt kutsua kaksi julkisessa haussa mukana olleista hakijoista haastatteluun.

– Kärki on kova mutta kapea. Joka tapauksessa erinomaisen hyviä johtajia on tarjolla. Oma arvioni on, että tässä viiden joukossa on Rauman seuraava kaupunginjohtaja, Leppikorpi toteaa.

Nimet salassa

Kolmen hiljaisen hakijan nimet pysyvät kuitenkin edelleen peitossa hakijoiden itsensä toivomuksesta.

Vielä torstaina oli esillä, että kaupunki olisi toimittanut maanantaina listan niistä hakijoista, jotka etenevät soveltuvuustestaukseen ja kaupunginhallituksen haastatteluun. Nyt näin ei kuitenkaan ole.

– Täytyy kunnioittaa sitä, mitä suostumuksensa antaneet ovat toivoneet, jotta päästään parhaaseen lopputulokseen. Siksi emme lähde nimiä revittelemään, Leppikorpi sanoo.

Ryhmät pohtivat

Leppikorpi pitää yhä ovea auki sillekin vaihtoehdolle, että poliittiset ryhmät löytäisivät yhteisymmärryksen ehdokkaasta ja kaupunginjohtaja voitaisiin valita kutsumenettelyllä.

– Nyt halutaan ryhmiltä evästystä. Jos joukossa on joku sellainen, joka ei missään tapauksessa käy, ilmoitetaan siitä suostumuksen antajalle ennen kuin toimikunta ryhtyy jatkotoimenpiteisiin.

Valintatoimikunnan keskustelukumppanina oli perjantaina myös ex-ministeri Timo Soini. Leppikorpi ei kuitenkaan kommentoi, onko Soini kolmen hiljaisen kärkinimen joukossa.

– Kyllä hän vakuuttava on. Ammattijohtaja. Loppu jääköön ryhmien arvioitavaksi.

Kaksi julkista

Viiden ehdokkaan kärkijoukosta vain kahden nimet ovat tiedossa. Valintatoimikunta tiedotti perjantaina, että se kutsuu julkisessa haussa mukana olleista hakijoista kaksi haastatteluun.

Haastattelukutsun saavat valtiotieteiden maisteri Timo Nousiainen Torniosta ja diplomi-insinööri Ari Nurkkala Raahesta.

Nousiainen on Tornion kaupunginjohtaja, jonka määräaikainen 6 vuoden pesti päättyy nyt elokuussa. Nurkkala on puolestaan Raahen kaupunginjohtaja.

Nousiaisen ja Nurkkalan haastattelut pidetään keskiviikkona 8. syyskuuta, jolloin valintatoimikunta kokoontuu seuraavan kerran.

Tämän jälkeen päätetään prosessin jatkosta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut