Kaupunginjohtajan haussa kaikki väylät käyttöön – myös head hunter saa töitä

Paikka on jo ehtinyt kiinnostaa etukäteen ja sen arvellaan johtuvan Rauman hyvästä imagosta.

Rauman kaupunginjohtajan Kari Kosken viime perjantaina jättämä eroilmoitus sysäsi käyntiin uuden kaupunginjohtajan hakuvalmistelut. Koski jää eläkkelle 30.6.2020, mutta pitää sitä ennen lomat pois niin, että viimeinen työpäivä on 30.4.2020.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Kalle Leppikorven (sd.) mielestä ennen hakuprosessin käynnistämistä on käytävä keskustelut siitä, minkälaisen profiilin henkilöä haetaan. 

Perinteisen avoimen haun lisäksi Rauma tarvitsee Leppikorven mielestä myös head hunterin eli ulkopuolisen rekrytoijan apua. Näin siksi, että avoin hakumenettely voi olla jollekin esteenä hakea virkaa.

– Parasta mahdollista haetaan. Kaikkien kaistojen pitää olla käytössä, jotta saadaan kaikki kynnelle kykenevät mukaan ja valinta voidaan tehdä mahdollisimman laajasta joukosta.

Raumalla lähiaikoina aukeava kaupunginjohtajan paikka kiinnosti Leppikorven mukaan jo toukokuussa väkeä kunnallisjohdon seminaarissa Lappeenrannassa.

– Otan kohteliaisuutena, että Rauma noteerataan ja meillä on hyvä imago. Riitaisaan perheeseen ei kukaan halua vieraaksi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut