Puuttuuko koronatodistus, vaikka rokotukset on otettu tai tauti sairastettu? Pyyrmanni auttaa!

Koronatodistuksen voi tulostaa paperille tai säilyttää esimerkiksi puhelimessa näyttökuvana.
Koronatodistuksen voi tulostaa paperille tai säilyttää esimerkiksi puhelimessa näyttökuvana. Kuva: arkisto/Jussi Hietikko

Rauman kaupunki auttaa kuntalaisia kädestä pitäen EU:n koronatodistuksen hankkimisessa Omakanta-palvelusta. Apua on saatavissa palvelupiste Pyyrmannissa (Valtakatu 2 A).

 – Koronatodistuksen voi käydä tulostamassa maksutta palvelupisteessä. Henkilökunta opastaa palveluun kirjautumisessa, auttaa todistuksen tulostamisessa ja neuvoo myös palvelusta poistumisessa, kertoo asiakaspalvelukoordinaattori Mari Soilukari tiedotteessa.

Hän muistuttaa, että Omakantaan kirjautuminen edellyttää vahvaa tunnistautumista esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Niinpä niiden tulee olla mukana.

Apua koronatodistukseen liittyvissä käytännön asioissa voi kysyä Pyyrmannista myös puhelimitse (02 834 5000) tai sähköpostitse (palvelupiste@rauma.fi)

Jos Omakannan käyttäminen ei ole mahdollista tai todistuksessa näkyvissä tiedoissa on virhe, on syytä ottaa yhteyttä Rauman terveyspalvelujen numeroon 044 403 2625 (arkisin kello 8–10).