Kaupunki ostaa tontin, grilli joutuu ehkä muuttamaan toista kertaa – "Asuntoja siihen varmaan tulee"

Skanska luopuu Nortamonkadun tontista 185 000 eurolla.

| Päivitetty

Santun Autogrilli voi joutua muuttamaan toistamiseen. Rauman kaupunki ostaa Nortamonkatu 13:n tontin rakennusliike Skanskalta 185 000 eurolla. Kaupunginhallitus päätti kaupasta maanantaina.

Kauppahinnan perusteena on Newsec Valuationin edellisvuotinen arvio, jonka mukaan tontin arvo on noin 200 000 euroa.

– Emme olleet aloitteellisia. Skanskalla nykyisin oleva entinen kaupunkikehitysjohtajamme Rikumatti Levomäki lähestyi meitä ja tarjosi tonttia ostettavaksi. Skanska oli valmis luopumaan, koska heillä on liian pieni osuus alueesta. Viereiset tontit ovat jo kaupungin omistuksessa, kertoo v.t. kaupunginjohtaja Tomi Suvanto.

Mitä kaupunki tonteilla aikoo tehdä?

– Asuntoja siihen varmaan tulee. Toki jos löytyy parempia ehdotuksia, niin kuuntelemme kyllä. Joka tapauksessa antaa paremmin mahdollisuuksia, kun kaikki tontit ovat kaupungilla.

Tontilla toimii autogrilli. Mitä sille tapahtuu?

– Vuokrasopimus siirtyy kaupungille. Vuokralainen tietää asiasta ja meillä on yhteisymmärrys tilanteesta. Ihan heti ei tapahdu mitään. Rakentaminen vaatii kaavamuutoksen ja siihen voi mennä vuosia.

Suvanto huomauttaa, että kyseinen autogrilli on muuttanut jo kertaalleen, kun Raumasterin toimitaloa kadun toisella puolella laajennettiin.

Vuonna 2004 grillirakennus siirrettiin reilun sadan metrin päähän kadun toiselle puolelle. Tontti oli puutalon palon jäljiltä sopivasti tyhjänä.

– Hyvä grillin paikka löytyy keskustasta varmasti, sanoo Suvanto.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut