Kaupunki summasi Pitsiviikkoa yhteen – perjantaina Savilanpuistossa tehtiin kaupungin mukaan yleisöennätys

Savilanpuiston konsertit keräsivät kaupungin mukaan väkeä varsin hyvin. Kuva on keskiviikkona järjestetystä Youth of Savila -illasta, jossa pääesiintyjänä toimi Robin Packalen. Kuva: Rauman kaupunki

Rauman kaupunki koostaa maanantaina julkaisemassaan tiedotteessa yhteen Pitsiviikon kulkua ja lukuja.

– Pitkästä aikaa päästiin viettämään Pitsiviikon tapahtumia täysipainoisesti. Tälle vuodelle tehdyt muutamat muutokset, kuten pitsinäyttelyiden yhdistäminen Poselliin, kolmena päivänä järjestetyt Savilanpuiston konsertit sekä erityisesti nuorille suunnatut tapahtumat ovat keränneet runsaasti kiitosta, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari toteaa tiedotteessa.

Kävijämäärät erilaisissa näyttelyissä, tilaisuuksissa ja tapahtumissa olivat kaupungin mukaan positiivisia yllätyksiä. Savilanpuiston konserttialueen ohjelma keräsi tuhansia kävijöitä, ja aiemmista vuosista poiketen ohjelma päättyi jo kymmeneltä.

Mustan pitsin yönä Savilanpuistossa tehtiin kaupungin mukaan jopa yleisöennätys, kertoo tiedotteessa vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors.

– Perjantai-illan aikana Savilanpuiston kävijämäärä nousi hetkellisesti jopa ennätykselliseen yli 5000 henkeen. Olemme iloisia, että konserttialueen järjestelyt toimivat niin hyvin. Alueen ikärajattomuudesta ja alkuiltaan sijoittuvista ohjelma-ajoista on tullut paljon kiitosta kävijöiltä, Stenfors sanoo.

LS:n haastattelussa sunnuntaina Stenfors kehui myös keskiviikkona järjestetyn Youth of Savila -nuorisokonsertin onnistuneen hyvin: nuorta yleisöä kertyi yli tuhat henkeä.

Tiedotteessa Stenfors kiittelee yhteistyön merkitystä.

– Pitsiviikko on jälleen ollut iso ponnistus kaikilta, jotka osallistuivat tapahtuman tekemiseen työntekijöinä, yhteistyökumppaneina ja ohjelma- ja näyttelyjärjestäjinä. Paras kiitos meille tapahtumantekijöille tulee siitä, että ihmiset tulevat vierailemaan Raumalle ja kaupunkifestivaalin kävijät nauttivat olostaan ja ajastaan Pitsiviikolla, Stenfors muistuttaa.

Ensi vuonna Pitsiviikkoa vietetään 22.–30. heinäkuuta.

Lisää aiheesta

Onnistunut Pitsiviikko pakettiin