Kaupunki tulkitsi telakan käyttörajoitukset kielletyiksi

Kaupunki on antanut STX:lle torstaina vastineensa telakka-alueelle esitettyihin käyttörajoituksiin

Vuoden vaihteessa telakkayhtiö STX ilmoitti, että se haluaa asettaa telakka-alueen käytölle rajoituksia mikäli se myydään Rauman kaupungille. Uusi käänne yllätti kaupunginjohtaja Kari Kosken.

– Olimme tehneet tarjouksen telakka-alueesta rakenteineen ja STX:n hallitus oli jo hyväksynyt sen. Sopimusehtojen yhsityiskohtien hiomista ei tietenkään näin laajassa hankkeessa oltu vielä ehditty tehdä. Mikäli alueen käytölle tulisi rajoitteita, vaikuttaisivat ne tietenkin telakan hintaan, Koski sanoo.

Loppiaisen jälkeen ostaja- ja myyjäosapuoli ovat vaihtaneet aiheen tiimoilta useita sähköposteja ja asiakirjoja. Kaupunki on muun muassa kertonut telakkayhtiölle oman käsityksensä telakan käyttörajoituksista ja lähettänyt STX:lle laatimansa sopimusaihion.

– Maakaari säätelee tällaista kiinteistökauppaa. Sen nojalla kiellettyjä ja siten pätemättömiä ehtoja, jollainen käyttörajoitus mielestäni on, ei voi sisällyttää kiinteistökauppaan, Koski sanoo.

Hänen mukaansa tällaiset kilpailurajoitukset ovat lisäksi EU:n ja kilpailulaindäädännön mukaan kiellettyjä.

Kasvotusten neuvotteluja jatketaan STX:n kanssa maanantaina. Esisopimuksen laatimisen sijaan nyt keskitytään suoraan varsinaisen kauppakirjan yksityiskohtien laatimiseen.