Kaupunki vetoaa perheisiin: "Suosikaa syyslomalla lähimatkailua"

Rauman kaupunki vetoaa asukkaitaan suosimaan syyslomaviikolla lähimatkailua. Kuva: Rauman kaupunki

Rauman kouluissa vietetään syyslomaa 21.–23.10. Kaupunki vetoaa perheisiin, jotta lomakohteita harkittaisiin korona-aikana tarkkaan ja vapaa-aikaa vietettäisiin perheen tai lähipiirin kesken. Tartuntojen leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevia alueita tulee välttää.

– Kannustamme suosimaan vastuullista lähimatkailua Satakunnassa. Koronaohjeistuksien ja turvaetäisyyksien noudattaminen on entistäkin tärkeämpää tartuntojen ehkäisemisessä ja hallinnassa, sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja Satu Helin sanoo.

Huoli raumalaisten perheiden altistumisesta koronalle nousi esille viikoittain kokoontuvassa Rauman kaupungin korona-johtoryhmässä. Vaikka koronavirustilanne on Satakunnassa tällä hetkellä rauhallinen ja ilmaantuvuuslukujen mukaan niin sanotussa perustason vaiheessa, taudin leviämisen riski on oleellinen.

– Satakuntaa ympäröivillä alueilla tilanne on huomattavasti huonompi ja siksi matkustaminen oman maakunnan ulkopuolelle lisää altistumismahdollisuuksia ja voi nopeastikin vaikuttaa Rauman hyvään tilanteeseen. Omalla käyttäytymisellä ei tule vaarantaa läheisiä eikä muita ihmisiä, kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen muistuttaa.

Satasairaalan nettisivuilta jokainen voi seurata Rauman ja Satakunnan koronatilannetta.