Kaupunkipyörät käytössä vuoden loppuun asti – ensi vuodesta ei vielä tietoa

Vuokrattavien pyörien tulevaisuus Raumalla on avoin. Kuluvan vuoden käyttömääristä ei ole vielä tilastotietoa.

Toista vuotta Raumalla olevien kaupunkipyörien käyttö jatkuu vuoden loppuun saakka. Sopimus Rauman kaupungin ja palveluntarjoaja Easybiken välillä loppuu tuolloin, ja tulevasta ei ole vielä sovittu.

– Sopimus on voimassa vuoden loppuun. Kun säätkin ovat suosineet, niiden käyttö jatkuu sopimuskauden loppuun asti, projektipäällikkö Piia Laisti Rauman kaupunkikehitysyksiköstä kertoo.

Kaupunkipyörät ovat Raumalla käytössä toista vuotta. Vuonna 2019 tehtiin pilottikokeilu 50 pyörällä, jonka perusteella tämän vuoden vappuna otettiin käyttöön 20 kaupunkipyörää.

Raportteja ei vielä ole

Piia Laisti ei osaa vielä kertoa, minkä verran kaupunkipyöriä on tänä vuonna käytetty.

– Easybiken raportit eivät ole vielä tulleet, joten en tiedä lukumääriä, Laisti sanoo.

Laisti ei vielä tiedä, ovatko kaupunkipyörät ensi vuonnakin käytössä Raumalla.

– Menemme nyt tämän sopimuskauden loppuun, ja tarkastelemme tilannetta ensi vuoden osalta edellisten vuosien raporttien ja käyttöasteiden pohjalta, Laisti kertoo.

Kaupunkipyörien pysäköintipaikkoja on Raumalla kymmenen. Pyöriä jätetään kuitenkin silloin tällöin lojumaan myös pysäköintipaikkojen ulkopuolelle.

– Minä otan vastaan ilmoituksia niistä ja välitän tiedon alihankkijalle, joka vie pyörät takaisin pysäköintipaikoille, Laisti sanoo.

Toimii sovelluksella

Pyörän voi vuokrata käyttöönsä Easybiken mobiilisovelluksella pysäköintialueilta. Pyörän käyttäminen maksaa euron ensimmäiseltä puolelta tunnilta, ja sen jälkeen euron jokaiselta seuraavalta puolelta tunnilta. Lisäksi saatavilla on päivälippuja ja erilaisia pidempikestoisia kausilippuja.

Opiskelijoille kaupunkipyörien käyttö on halvempaa kuin muille. Ensimmäisen puolen tunnin hinta on vain 50 senttiä.Pyörän käyttö lopetetaan palauttamalla pyörä kaupunkipyöräparkkiin. Parkissa käyttäjä lukitsee pyörän lukon ja tarkistaa mobiilisovelluksesta, että matka on loppunut.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut