Kauttualaiset esittivät vastalauseen metsänsä kaavoitukselle

Pro Kauttuan Metsä -työryhmä kutsui sunnuntainaamuna Kauttuan pallokentälle joukon Euran päättäjiä. Ryhmän tarkoituksena oli kävellä metsän lenkkipolku päättäjien kanssa läpi ja selittää, miksi paikallisille rakas ulkoilualue tulisi säästää kaavoitukselta. Paikalle saapui päättäjiä kuitenkin vain muutama.

– Täällä asuu noin 7 000 ihmistä, joiden keskeisenä ulkoilumaastona metsä toimii. Emme voi vain seurata sivusta, kun alue aiotaan tuhota, Kauttuan koulun rehtori ja työryhmässä mukana oleva Vesa Ahtola totesi.

Päivän tarkoituksena oli esittää päättäjille argumentteja ulkoilualueen säilyttämiseksi, ja niitä ryhmältä löytyi. Yksi tärkeimmistä asioista olikin osoittaa valtuutetuille, että ulkoilualue on tärkeä kaikenikäisille asukkaille.

– Esimerkiksi vanhuksille lenkkeily on tärkeää sekä terveyden että mielenterveyden kannalta. Täällä kävelee paljon ihmisiä päivittäin ja vanhuksille tulee varmasti vastaan tuttuja, joiden kanssa rupatella, työryhmässä mukana oleva Tuija Helander totesi.

– Lisäksi Kauttuan koulun liikuntatunteja järjestetään täällä. Oppilaat käyvät metsässä myös kuvaamataidon ja ympäristötiedon tunneilla, ja tämä paikka tarjoaa mahdollisuuden oikeasti tutustua luontoon, Ahtola jatkoi.

– Jos metsä tuhotaan, pitenevät myös matkat liikuntapaikkojen ja luonnon äärelle.