Kauttuan Ruukinpuiston alueella kaadettiin puita ennen lupaa – Ympäristötarkastaja: "Selkeä laiminlyönti on tapahtunut"

Vanhat männyt kaadettiin alueelta, johon oli tehty maisematyölupahakemus. Hakemuksen käsittely oli kuitenkin kesken, kun puita oli jo nurin.

| Päivitetty

Eurassa Kauttuan Ruukinpuistossa on kaadettu vanhoja mäntyjä alueelta, jonka maisematyöluvan käsittely oli kaatohetkellä kesken.

– Pitää paikkaansa. Asiassa on tapahtunut selkeä laiminlyönti, sanoo maisematyölupahakemuksia käsittelevä ympäristötarkastaja Johanna Thessler.

Maisematyölupaa oli hakenut Ruukinpuiston alueen rakennuksiakin hallinnoiva A. Ahlström Kiinteistöt Oy.

– Kyseessä oli inhimillinen erehdys. Olemme kovin pahoillamme, ja toivoisin, että asiassa edettäisiin hyvässä hengessä, kommentoi A. Ahlström Kiinteistöt Oy:ltä lupahakemuksen tehnyt Jukka Hietamäki.

Aiemmin ympäristötarkastaja oli jo hylännyt yhden aluetta koskevan maisematyölupahakemuksen. Nyt yhtiö oli hakemassa lupaa uudestaan.

– Ensimmäisessä hakemuksessa oli sellaisia kohtia, että lupaa ei voitu myöntää. Hakemusta käsiteltiin kuitenkin hyvässä hengessä, ja uuteen hakemukseen oli tehty muutoksia, Thessler kertoo.

Tarkastaja ei kuitenkaan ehtinyt käsitellä uutta hakemusta, kun puita oli jo kaadettu sen käsittämältä alueelta.

– Kirjallisen selvityksen mukaan kyseessä oli inhimillinen erehdys, enkä usko että siinä on tahallisuutta ollut, ympäristötarkastaja sanoo.

Thesslerin mukaan kyseessä on alue, joka on alkujaan kaavoitettu rakentamiseen. Hän kuitenkin lisää, että Ruukinpuiston kulttuurillisen ja historiallisen arvon takia maisematyöpäätös olisi voinut olla toisenlainen, eli puut olisivat myös saattaneet jäädä pystyyn.

– En osaa sanoa, olisinko myöntänyt lupaa. On todella ikävä asia, että näin pääsi käymään.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut