Kävelykadut tuovat muutoksia liikenteeseen – Vanhan Rauman liikennejärjestelyt ovat poikkeukselliset 29. heinäkuuta asti

Kauppakatu ja Kuninkaankatu on muutettu kävelykaduiksi Savilankadun ja torin väliseltä osuudelta. Myöhemmin heinäkuussa muitakin katuja suljetaan Pitsiviikon tapahtumien takia. Sinisellä merkityt osuudet on suljettu 24.–28. heinäkuuta ja oranssilla merkityt 27.–28. heinäkuuta. Keltaisella oleva huvialue on suljettu liikenteeltä 27.–28. heinäkuuta.

Maanantaina puoliltapäivin ihmiset kävelevät kuuliaisesti Kuninkaankadun ja Kauppakadun jalkakäytäviä, vaikka pitkä pätkä kumpaakin katua on aamulla muutettu kävelykaduksi seuraavan kolmen viikon ajaksi.

Kauppakatu on suljettu ajoneuvoliikenteeltä välillä Savilankatu–Vähäkirkkokatu ja Kuninkaankatu välillä Isokirkkokatu–Savilankatu aina 29. heinäkuuta asti.

Kävelykadulla on lupa pyöräillä. Lisäksi kävelykatualueella liikkuu joitain autoja, sillä liikkeiden huoltoajo ja asukkaiden ajo tonteilleen on sallittu erillisellä lupalapulla. Ajolupa ei ole pysäköintilupa, painottaa Rauman kaupungin suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja.

– Kävelykadulla jalankulkija on kingi. Autoilijoiden on mukauduttava jalankulkijoiden vauhtiin ja annettava tilaa heille, Pajuoja lisää.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.