Kehätien S-marketista saanee pian myös reseptivapaita särkylääkkeitä

Rauman Ensimmäisen apteekin muutto Citymarketiin tapahtuu puolestaan jo toukokuussa.

Fimea on myöntänyt Rauman Ensimmäiselle apteekille luvan palvelupisteen perustamiseen Kehätien S-Marketin yhteyteen.

Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, palvelupisteeseen tuleva lääkekaappi on asiakkaiden käytössä vielä kesän aikana.

Kaapista ei saa reseptilääkkeitä

Palvelupistekaappi pitää sisällään yleisimpiä itsehoitolääkkeitä särkytableteista kyypakkauksiin. Asiakkaan pitää itse tietää, mitä haluaa ostaa ja kaupan henkilökunta antaa kyseisen tuotteen kaapista.

– Kyseessä on siis ilman farmaseuttista henkilökuntaa toimiva piste, joten sieltä ei saa reseptilääkkeitä. Kauppias ja kaupan henkilökunta huolehtivat kaapin toiminnasta. Me huolehdimme sinne lääkkeet ja muut tarvikkeet, selvittää apteekkari Päivi Lehto.

Apteekkari vastaa palvelupisteen lääkeneuvonnasta ja -valikoimasta. Hän myös perehdyttää palvelupisteen hoitajan työhön.

– Lääkeneuvonta tapahtuu siten, että kaapista löytyy jokaisen lääkkeen lääkeohje, josta käy ilmi muun muassa mihin lääke on tarkoitettu ja kenelle se sopii.

Jos asiakas tarvitsee tarkempaa neuvontaa, voi hän soittaa meille apteekkiin. Soittaminen onnistuu lääkekaapin läheisyyteen sijoitettavalla puhelimella, jos omaa puhelinta ei ole.

Muutto uusiin tiloihin lähestyy

Myös Ensimmäisen apteekin muutto Kuninkaankadulta Rauman Citymarketin katon alle etenee. Apteekin ovet avautuvat 20. toukokuuta.

Apteekki sijoittuu Citymarketin kassalinjaston eteen, Hiustalon kaupunginpuoleiselle sivulle. Muutostyöt ovat parhaillaan käynnissä.

– Nyt tehdään muun muassa tilan seiniä ja kattoa. Seuraavaksi aloitetaan apteekkikalusteiden ja lääkerobotin asennukset. Varsinainen muutto tapahtuu yhden viikonlopun aikana17–19. toukokuuta, Lehto kertoo.

Apteekille varattu tila on kooltaan noin 250 neliötä.

Ensimmäisen apteekin nettiapteekki käynnistyy näillä näkymin aikataulun mukaisesti muuton jälkeen. Nettiapteekin vaatima noutolokerikko sijoitetaan Citymarketin käytävälle, apteekin eteen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut