Keitä kaikkia Eurajoen kunta palkitsi itsenäisyyspäivänä?

Tinja Töyrylä lyömässä Superpesis-ottelussa Otanlahdessa. Kuva: Elmeri Elo AOP

Eurajoen itsenäisyyspäivän juhlat vietettiin Yhteiskoululla. Juhlapuhujana oli Lääkärikeskus Karhulinnan toimitusjohtaja, kapteeni evp. Kimmo Aho.

Kunta jakoi palkintoja tänä vuonna ansioituneille seuraavasti:

Kilpaurheilumalja ja stipendi: Tinja Töyrylä. Hän voitti naisissa Superpesiksen SM-kultaa Jyväskylän Kirittärien joukkueessa.

Kuntoliikuntamalja: Arja Lempainen. Aktiivinen liikkuja, joka kirjasi vuoden aikana 483 liikuntasuoritusta Ilveskallion luontopolun vihkoon.

Ansioitunut seuratoimija: Anssi Perämäki. Hän hoiti Luvian Vedon puheenjohtajan tehtäviä 13 vuotta.

Ansioitunut seuratoimija: Antero Kivelä Luvian Kiekon pitkäaikainen ja ansioitunut seuratoimija ja valmentaja.

Seuratyöntekijä: Kari Syväsalmi. Ollut vuosien ajan nuorten salibandyjoukkueen valmennuksessa aktiivisesti mukana.

Seuratyöntekijä: Sami Pylväläinen. Hän on valmentanut niin jalkapallossa kuin salibandyssa.

SM-tason urheilijat: Erin Heinikangas (Rauman Uimaseura), Charlotta Lundström (Kuortane), Darja Trubitson (Rauman Taitoluistelijat), Lotta Lindroos (Fera), Aada Puosi (Eurajoen Veikot).

Vuoden nuori ja stipendi: Laura Töykkälä. Hän on toiminut vuosina 2021-22 nuorisovaltuuston aktiivisena ja sanavalmiina puheenjohtajana.

Vuoden nuoret lupaukset: Fiianna Saarinen ja Alisa Oikkonen. Innokkaat apuohjaajat Luvian MLL:n järjestämässä Jumpsiksessa.

Walkers vapaaehtoistyöntekijät Anne Harju, Päivi Korpela, Hanna-Riikka Lehto, Senja Manninen ja Sanna Nurmi.

Vuoden suuri sydän: Ilmari Siiri. Hän on työllistänyt maatilallaan ukrainalaisia ennenkin, mutta sytyttyä hän on myös majoittanut useita muita ukrainalaisia, opetellut itse kielen ja toiminut tulkkina erilaisissa kokoontumisissa.

Vuoden aktiivikylä: Rikantilan kyläyhdistys. Erityisesti luontopolku, kaamosvalot ja uuden laavun rakentaminen palaneen tilalle ovat tuoneet muitakin kuntalaisia kylälle tutustumaan.

Seuratyöntekijä: Pertti Vaasvainio. Hän on johtanut pitkään Eurajoen Mieskuoroa.

Seuratyöntekijät: Anne Kopra ja Minna Keinänen-Toivola. He ovat kantaneet
Nuorisoittokunnan tukiyhdistyksessä merkittäviä vastuurooleja.

Seuratyöntekijät: Ulla Antola ja Heikki Halomo. He ovat olleet Eurajoen opasyhdistyksen kantavia voimia koko yhdistyksen 10 vuotisen historian ajan.

Nuoret kulttuurin harrastajat: Elle Rohila, Helmi Korhonen, Matias Toivola ja Aino-Kaisa Kopra. Nämä Eurajoen Nuorisosoittokunnan soittajat ovat aktiivisesti kehittäneet itseään soittajina ja olleet esimerkkeinä nuoremmille soittajille.