Keli yllätti kaksi autoilijaa

Raumalaisen miehen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Rauman Piipurintiellä lauantaina kello 12.20. Mies ajoi henkilöautolla Piipurintietä Metallitien suuntaan, kun hän menetti autonsa hallinnan ajautuen vastaantulevien kaistan kautta ulos ajoradalta tien vasemmalle puolelle. Matkalla auto osui valaisinpylvääseen sekä verkkoaitaan.

Törmäyksessä autosta laukesi kuljettajanpuoleinen sivuturvatyyny. Valaisinpylväs meni törmäyksen voimasta hieman vinoon ja valokupu putosi maahan. Verkkoaita puolestaan kallistui ja sen metallinen tukiputki vääntyi. Miehen autossa oli vielä kesärenkaat ja tie tapahtumapaikalla sohjoinen.

Tienpinnat olivat lauantain lumisateen jäljiltä liukkaita ja sohjoisia.

Raumalaisen miehen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Rauman Äyhönjärventiellä sunnuntain puolella kello 02.35. Mies oli tulossa henkilöautolla Porintien suunnasta. Hän menetti autonsa hallinnan Kyärintien risteyksen kohdalla, ja auto suistui vastaantulevien kaistan yli törmäten keula edellä valaisinpylvääseen.

Törmäyksen seurauksena valaisinpylväs kaatui kevyen liikenteen väylän poikki. Kuljettaja kertoi, että oli ajanut 40 km/h ja ryhtynyt kiihdyttämään 50 km/h nopeuteen, jolloin perä oli lähtenyt alta.

Auton kyydissä oli etupenkillä matkustaja, joka kertoi lyöneensä päänsä tuulilasiin. Takapenkillä keskellä oli istunut auton omistaja, jonka toinen polvi kipeytyi kolarin seurauksena. Tapahtuma-aikaan satoi runsaasti lunta ja tienpinta oli sohjoinen. Autossa oli hyväkuntoiset talvirenkaat. Auto vaurioitui keulasta pahoin.