Kelit eivät lämpene juhannukseksi

Ilmatieteen laitoksen keskiviikkoisen ennusteen mukaan juhannusta vietetään koleassa ja sateisessa säässä. Tavanomaisesti juhannuksena lämpötila on 20 asteen tienoilla.

Suomi kuuluu koko juhannuksen ajan matalapaineen alueeseen ja sää on epävakaista ja tavanomaista selvästi viileämpää koko maassa. Pilvisyys vaihtelee puolipilvisestä pilviseen, öisin on osin selkeämpää ja selkeillä alueilla esiintyy hallaa tai jopa yöpakkasta.

Juhannusaattona sadekuuroja tulee monin paikoin. Räntääkin voidaan niskaan saada, ei tosin etelässä. Pohjois-Lapissa voi sade nimittäin tulla myös räntänä. Päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa enimmäkseen 12–17 astetta, maan pohjoisosassa 6–14 astetta. Pohjois-Lapissa päivälämpötila voi jäädä muutamaan lämpöasteeseen.

Juhannuspäivä ei aatosta juuri eroa, sadekuuroja tulee etenkin sisämaassa monin paikoin. Sunnuntaina sateita liikkuu edelleen suuressa osassa maata. Päivälämpötila on 15 asteen molemmin puolin, sateessa ja Keski- ja Pohjois-Lapissa lämpötila on alempi.