Kerttu Horila tekee Mairelle serkun Raumalle

Raumakin on saamassa oman "Mairen". Rauman Taideyhdistys aloittaa keräyskampanjan veistoksen hankkimiseksi Rauman taidemuseon edustalle. Veistoksen tekee kuvanveistäjä Kerttu Horila ja sen on tarkoitus valmistua ensi kesäksi.

Keräyskampanjaan liittyy myös nimikilpailu. Keräykseen osallistuvat voivat ehdottaa toistaiseksi työnimellä Rauma Flikk kulkevalle veistokselle nimeä.

Idea ulkotiloihin tulevasta veistoksesta sai alkunsa Kerttu Horilan viime kesäiseen näyttelyyn Porista lainatusta Maire-veistoksesta. Taidemuseon eteen sijoitettu veistos osoittautui niin suureksi vetonaulaksi, että myös Raumalle halutaan vastaavanlainen.

Taideyhdistyksen ja kuvanveistäjän visioissa tuleva teos tulee olemaan kunnianosoitus raumalaisille naisille. Se ei kuitenkaan tule olemaan kenenkään raumalaisnaisen näköispatsas.

Keräyskampanja tulee näkymään joulun alla Tonntujen yössä tulevana perjantaina sekä joulutorilla. Keräyskampanjan tavoite on 30 000 euroa. Yhdistys osallistuu myös omalla panoksellaan kustannuksiin.

Veistoksen talvisijoituspaikaksi on suunniteltu jäähallia.