Kesä meni seudun kesäteattereilla hyvin, vaikka kauteen osui myös sadekausi

Osalla seudun kesäteattereista on ensi vuonna juhlavuosi. Juhlijoita ovat Rauman Iltanäyttelijät, Patolampiteatteri ja Tuiskulan kesäteatteri.

| Päivitetty

Päättyvä kesä oli Rauman Iltanäyttelijöille viimeinen Kalatorilla. Ensi vuosi on harrastajateatterin juhlavuosi, sillä yhdistys täyttää 60 vuotta

Rauman Iltanäyttelijät sai heinäkuussa päätökseen Marko Östmanin kirjoittaman kesäteatteritrilogian. Viimeinen osa oli nimeltään Laiturin päässä poutapilvet.

– Kesä meni jälleen todella hyvin. Kaikki näytökset olivat täynnä eli katsojia kävi noin 650. Useampi katsoja on nähnyt kaikki kolme osaa, Riikka Selin Iltanäyttelijöistä kertoo.

Pienen katsomon takia kaikki halukkaat eivät edes mahtuneet näytöksiin. Iltanäyttelijöiden näyttämö on viimeiset kolme vuotta ollut sisäpiha Kalatorilla. Ensi kesäksi paikka Selinin mukaan vaihtuu.

Ensi vuosi on myös juhlavuosi, sillä yhdistys täyttää 60 vuotta. Juhlavuoden tapahtumista kerrotaan Selinin mukaan myöhemmin syksyllä.

Patolampiteatterikin juhlii

Lapin Patolampiteatterin näytäntökausi oli heinä-elokuussa.

– Katsojia meillä oli 2230 eli suhteutettuna suurin piirtein saman verran kuin viime vuonna, koska tuolloin meillä oli yksi näytös enemmän tilausnäytöksen vuoksi, Reetta Kuuslaakso teatterilta kertoo.

Barbansali-farssikomedian näytöskausi meni hyvin, vaikka sää oli epävakainen.

– Kaikissa näytöksissä riitti porukkaa ja kaksi myytiin loppuun. Epävakainen sää oletettavasti vaikutti ihmisten ostoskäyttäytymiseen niin, että lippuja varattiin viime tipassa, vaikka meillä katettu katsomo onkin.

Työryhmälle jäi Kuuslaakson mukaan kesästä hyvä tuntuma. Ensi vuonna on vuorossa juhlavuosi, sillä kesäteatteri täyttää 30 vuotta.

Näytelmälle hyvää palautetta

Kesä oli ihan hyvä ja näytelmä suorastaan ihana, kommentoi tuottaja Susanna Salo-Kimppa Tuiskulan kesäteatterista. Ohjelmistossa oli näytelmä Emil, Ilmiin paruuni, joka kertoi Emil Cedercreutzista.

– Saimme loistavaa palautetta Emilin tarinasta.

Katsojia kesäteatterilla oli 4 000, mikä on Salo-Kimpan mukaan linjassa viime vuosiin.

– Vähän pudotusta tuli alussa sateisten säiden aikaan, mutta silloinkin näytökset hoidettiin tyyliin ”ollaan ninko ei sataiska”, hän kuvailee.

Myös Tuiskulassa juhlitaan ensi vuonna, sillä harrastajateatteri täyttää 50 vuotta. Sitä ennen vielä tämän viikon perjantaina kesäteatterilla vierailee Mikko Leppilampi orkestereineen.

Kuivalahdellakin vettä niskaan

Myös Kuivalahden kesäteatterin näytöskausi Eurajoella osui sadekauteen, mutta tulokseen ollaan teatterilla silti tyytyväisiä. Kävijöitä oli 3 840, mikä on noin 100 enemmän kuin viime vuonna.

– Ensimmäisellä viikolla satoi melkein joka ilta, mutta näytöksiä ei peruttu, koska katsomo on hyvin katettu. Sateinen ilma mahdollisesti vähensi lippuvarauksia, Pirita Laivanen kesäteatterilta kertoo.

Näytelmänä oli Markku Hyvösen Rakkautta ilmassa.

Hyvösen näytelmää Tietä tasoitellen esitettiin puolestaan laitilalaisessa Kaivolan kesäteatterissa.

– Kausi meni hyvin. Tänä kesänä oli vain 11 esitystä, mutta katsojamäärässä päästiin yli 2 000. Sade ei haitannut, yleisö tykkäs ja nauru raikui, kommentoi Matti Varjonen kesäteatterilta.

Fake jatkaa Pyhärannassa

Pyhärannan Santtiolla kesäteatteri pyörittävä Teatteriyhdistys Fake on myös tyytyväinen kesään.

– Aina voisi hieman enemmän porukkaa olla, mutta palaute oli mitä mainiointa ja kovasti tykättiin, tuottaja Jenna Karhula kertoo.

Katsojia oli Albatrossi ja Heiskanen -musiikkinäytelmällä 2 813.

–  Myrskyluodon Maijaa kävi viime kesänä katsomassa noin 2 600.

Maijaa esitettiin Pyhärannan Santtiolla kaksi kautta.

– Syksylle ei ole nyt tulossa ainakaan mitään isompaa näytelmää, mutta jotain pieniä juttuja voi olla, Karhula kertoo.

Eurassa katseet jo syksyssä

Euralaisen Pyhäjärvi-Teatterin kesänäytelmänä nähtiin Mummonmökki-niminen musiikkinäytelmä, jolla oli 1 400 katsojaa,

– Näytöskauden puolivälissä epävakainen sää näkyi katsojamäärissä, mutta ne olivat viime vuoden kaltaisia, kertoo teatteriyhdistyksen puheenjohtaja Mari Hirvelä.

Teatterilla on myös Eurassa oma tila, Teatteritalo Pläkki, jonne valmistetaan sekä aikuisille että lapsille suunnattu näytelmä. Pläkissä järjestetään myös illanviettoja, kuten suosittu Elämäni biisi euralaisittain.

– Myös ensi kesän suunnitelmat ovat jo porisemassa. Iso ja herkäksi vetävä uutinen on myös se, että kaikkien hankaluuksien jälkeen olemme onnistuneet maksamaan kaikki Teatteritalo Pläkin hankintaan liittyvät pankkilainat pois, iloitsee Hirvelä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut