Kesä tuo mökkiläiset terveyskeskuksiin

Kesäaikana Rauman seudun terveyskeskuksissa käy muita vuodenaikoja enemmän ulkopaikkakuntalaisia. Kuva: LS-arkisto/ Pekka Lehmuskallio


Kesä ja mökkiläiset näkyvät usein myös terveyskeskusten luukulla, kun sairastumisten, tapaturmien tai pitkäaikaissairauksien hoitoon hakeudutaan mökkipaikkakunnan terveydenhuoltoon.

Rauman avoterveydenhuollon johtavan ylilääkärin Emilia Katko-Kesälän mukaan pääosa ulkopaikkakuntalaisten käynneistä on päivystyskäyntejä.

– Jonkun verran kävijöitä on myös terveyskeskuksen vastaanotoilla. Mökeillä pidempiä aikoja viettävät saattavat tulla esimerkiksi jonkun pitkäaikaissairauden ja säännöllisiä tarkastuskäyntejä vaativan asian vuoksi, Katko-Kesälä kertoo.

Yksityisten terveyspalvelujen tarjonnan lisääntyminen ei ole ainakaan tilastojen valossa vaikuttanut ulkopaikkakuntalaisten kävijämääriin päivystyksessä.

Varsinaisia mökkiläisiä tilastoista on hyvin vaikea erotella.

– Kaiken kaikkiaan ulkopaikkakuntalaisten käynnit ovat lisääntyneet 30 prosenttia viime vuodesta, mutta tässä on tilastoituna myös esimerkiksi puhelinyhteydenotot ja neuvontapalvelut, Katko-Kesälä selvittää.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.