Kesällä lainataan dekkareita ja vapaa-ajan tietoa

Dekkarit ja vapaa-ajan tietokirjat ovat suosittuja lainattavia kesäaikana. Kuva: LS-arkisto/Pekka Lehmuskallio​
Dekkarit ja vapaa-ajan tietokirjat ovat suosittuja lainattavia kesäaikana. Kuva: LS-arkisto/Pekka Lehmuskallio​

Kesällä moni kirjojen ystävä pääsee lomalaitumille, mutta silti kirjaston ovi käy kesäisin harvemmin kuin talviaikaan.

- Esimerkiksi koululaisia ja opiskelijoita käy kirjastossa loma-aikana vähemmän. Oman tuntumani mukaan talvi on kirjastossa vilkkaampi kuin kesä, sanoo kirjastonhoitaja Piia Päivike Rauman kaupunginkirjastosta.

Opintoihin liittyvät kirjavaraukset jäävät siis kesäksi vähemmälle, mutta kaunokirjallisuutta, vapaa-ajan tietokirjallisuutta haetaan kirjaston tiskiltä päivittäin.
Dekkarit ovat kesällä suosittuja.

Satakunnan alueella paljon varauksia on esimerkiksi Enni Mustosen teokseen Emännöitsijä, jota jonottaa tällä hetkellä 29 varaajaa.

Kauas ei jää myöskään Camilla Läckbergin Leijonankesyttäjä, johon on jonossa 27 varausta. Kolmanneksi varatuin on Reijo Mäen Tulivuori, joihin on 12 varausta.

Kesäkuun lainatuin aikuisten kaunokirja on Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja, kun taas tietokirjoista eniten on perehdytty Johanna Pakolan teokseen Kuuskajaskari – Raumanmeren lukko.

Nuortenoastolta luettavina ovat eniten kesäkuun aikana matkanneet John Greenin Arvoitus nimeltä Margo sekä Timo Parvelan Ella ja Yön ritarit.

Rauman kirjasto kuuluu samaan järjestelmään koko Satakunnan kirjastojen kanssa, joten varauksien joukossa on sekä Raumalle varattuja, että muiden Satakirjastojen tekemiä varauksia.