Kesäkanalan hoitaja haussa

Lapissa viritellään monenlaista vapaaehtoistoimintaa. Tarjolla on esimerkiksi kanojen hoitoa.

Lapissa Linnavuoren palvelukeskuksessa pääsee kesällä ihmettelemään kanoja. Palvelukeskuksen pihalle rakentuu neljän kanan kotitarvekanala, jolle nyt haetaan vapaaehtoisia hoitajia.

– Tämä on jo vuosien takainen idea, jonka nyt muistin. Idea on herättänyt myös muissa Rauman ikäihmisten asumisyksiköissä huomiota, kaupungin vanhuspalveluiden palveluvastaava Tanja Hakulinen kertoo.

Kukko kiekuu liikaa

Hakulinen on hankkeessa virallinen vastuuhenkilö, joka on jo hoitanut tarvittavan byrokratian kuntoon. Kanoja on neljä, ja niitä varten tulee aitaus ja koppi, jossa on orsi ja munintapesä.

– Kukkoa ei voida ottaa, sillä se kiekuu luvattomina aikoina, Hakulinen nauraa.

Nyt kesäkanalaan tarvitaan sitoutuneiden vapaaehtoisten rinki, joka hoitaa kanojen vesi-, ruoka- ja jätehuollon. Tavoitteena on, että kanala avautuisi vappuna ja olisi auki syyskuun puoliväliin. Sen jälkeen kanat palaavat lähtökotiinsa.

Vanhuksille kanalan ajatellaan tarjoavan viihdykettä ja virkistystä. Kesäkanalaan liittyen vapaaehtoiset voivat myös järjestää juhlia ja tapahtumia, jotka liittyvät kesäkanan elämään.

Lappilaisia vapaaehtoisia herätellään tapaamisella, joka järjestetään perjantaina 29.3. kello 11-13 K-Market Lapinpadassa. Kanalan hoitajien lisäksi tapaamisessa etsitään virikeryhmätoimijoita ja vanhusten ulkoiluttajia.

Virikeryhmätoimijoita kaivataan Linnavuoreen. Virikeryhmä kokoontuu tiistaisin, ja toimenkuvaan kuuluu seurana oleminen vanhuksille. Ohjelmassa voi olla esimerkiksi lukemista, tarinointia, muistelua ja laulelua.

Vapaaehtoisia ulkoiluttajia tarvitaan ympäri vuoden, mutta erityisesti kesällä. Ulkoiluttajille järjestetään huhtikuussa erillinen koulutus, mutta ilman koulutustakin kelpaa ulkoiluttajaksi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut