Kesäkuun alku ei yllä vielä harvinaisen koleisiin lukemiin

Toukokuun ja kesäkuun alun keskilämpötilat eivät ole olleet harvinaisen alhaisia, vaikka korkeita lämpötiloja ei olekaan koettu.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan toukokuu oli tavanomaista viileämpi lähinnä maan etelä- ja länsiosassa, mutta kuukausi ei kuitenkaan ollut harvinaisen tai poikkeuksellisen kylmä. Niin ikään kesäkuun alku on ollut suuressa osassa maata tavanomaista viileämpi, mutta ei harvinaisen viileä.

- Moni on kuitenkin huomioinut, ettei yhtään selvää lämpötilapiikkiä ole vielä ollut maan etelä- ja länsiosassa. Itse asiassa 20 asteen rajaa ei ole vielä tänä vuonna rikottu suuressa osassa maan länsiosaa. Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla ei ole ainakaan 50 vuoteen jouduttu odottamaan ensimmäisiä 20 asteen lukemia näin pitkälle kesää, meteorologi Pauli Jokinen kertoo.

Viileän tuntua on viime viikkoina lisännyt voimakas ja puuskainen tuuli. Kovien puuskapäivien lukumäärä on ollut maa-alueilla keskimääräistä suurempi, mutta harvinaisen tuulisesta alkukesästä ei voida vielä puhua. Edellisen kerran vastaavanlaista oli vuonna alkukesällä vuonna 2007.