Kesäkuun alku ollut tavanomaista kylmempi - Ensi viikolla lähestytään keskiarvoja

Alkava viikko palauttaa lämpötiloja kohti keskiarvoisia lukemia. Normaalisti tähän aikaan vuodessa päivän ylin läpötila on 17 - 18 astetta. Kesäkuun ensimmäisinä päivinä näistä ollaan kuitenkin jääty alle.

- Kesäkuun ensimmäiset päivät ovat olleet Kylmäpihlajan ja Porin lentoaseman mittauspisteillä noin neljä astetta kylmempiä, kuin tavallisesti tähän aikaan, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Hannu Valta.

Kalenteri näyttää kesää, mutta kesäistä lämpöä ollaan toistaiseksi odoteltu. Alkava viikko tuo pientä käännettä kohti lämpöä Arkistokuva: Juha Sinisalo

Alkavalla viikolla lähestytään kuitenkin tavanomaisia lämpötiloja, joskin niistä jäädään edelleen himan alle, etenkin rannikkoseuduilla. Maanantai on poutainen ja puolipilvinen, lämpötila on 15 asteen tuntumassa. Tiistaina maan eteläosien ylitse kulkee sateita, jotka tuovat mukanaan sadekuurojen riskin myös Rauman seudulle. Lämpötilat ovat maanantaisissa lukemissa, mutta sateen sattuessa saattavat jäädä hieman alle.

Keskiviikko on edellisiä päivä lämpimämpi, lämpötilan saattaa nousta 17-18 asteen tuntumaan. Torstai on luonteeltan hyvin tiistain kaltainen. Sadekuurojen riski on olemassa, ja sen kohdalle sattuessa lämpötilakin putoaa 15 asteen tuntumaan, tai alle.

Perjantai ja viikonloppu näyttää tällä haavaa tuovan kesäisempiä lämpötiloja. Perjantaina ollaan keskiviikon tapaan 17-18 asteessa, mutta viikonloppuna lähestytään jo 20 astetta. Sateitakaan ei ole tiedossa, vaan ennuste näyttää poutaa ja laajalti selkeääkin.