Kesäkuussa aloittava Cityterveys tuo hintakisan Raumalle

Kovalla hintakilpailullaan säväyttänyt yksityisiä lääketieteen diagnostiikkapalveluja tarjoava Cityterveys Oy on avaamassa toimipistettä Raumalle. Yrityksen perustaja, radiologian erikoislääkäri Martti Kiuru toteaa, että avajaiset yritetään pitää Äyhön liikekeskuksessa kesäkuun alussa. Yrityksellä on toimipisteet tällä hetkellä Helsingissä, Kouvolassa, Tampereella ja Vaasassa.

– Aiomme laajentaa konseptiamme 20–25 suurimmalle paikkakunnalle. Raumalla ei ole kiinteää magneettikuvauslaitetta, joten uskomme tarvetta ja kysyntää riittävän.

Rauman toimipisteeseen Kiurun mukaan tulevat laboratorio- ja magneettikuvauspalvelut. Yritys hakee toimipisteeseen parhaillaan työntekijöitä.

Cityterveys on herättänyt ihmetystä kilpailijoistaan selvästi alhaisemmilla hinnoilla. Kuluttajaliiton vuonna 2014 toteuttaman selvityksen mukaan esimerkiksi magneettikuvauksissa asiakkaalle jäävä omavastuuhinta Kela-korvauksen jälkeen on Cityterveydessä jopa 70 prosenttia kilpailijoiden keskihintaa alhaisempi.

– Sitä on minulta monesti kysytty, miten voimme kannattavasti tuottaa palvelua tuolla hinnalla. Olemme muun muassa karsineet hallintoa mahdollisimman keveäksi. Keskitymme tiukasti diagnostiikkaan, joten toimipisteissä ei ole lääkärinpalveluja. Suomalaista huippua olevat radiologian erikoislääkärimme antavat tutkimuksista sitten lausunnot.