Kesän juhlat lähestyvät - näin postitat lahjan ajoissa perille

Alkukesästä juhlitaan taas nuoria valmistuneita ja kesän ajan rippijuhlia ja häitä. Miten postitettava lahja tulisi pakata ja kuinka muistaa sankaria rahalahjalla?

Onnittelukortti on ensimmäisen luokan postimerkillä perillä pääsääntöisesti postitusta seuraavana päivänä ja viimeistään toisena arkipäivänä lähettämisestä. 

– Rahaa ei saa lähettää tavallisessa kirjeessä lainkaan, ja siksi rahalahja kannattaa tallettaa suoraan saajan tilille ja lähettää onnittelukortti postissa, Postin tuotepäällikkö Johanna Rouhe muistuttaa.

Rahaa, arvopapereita tai muuta arvokasta voi lähettää postivakuutettuna lähetyksenä, jolloin ne käsitellään erillään muusta lähetysvirrasta.

Tavallinen paperikuori ei kestä teräväreunaisia kirjoja eikä kovia esineitä. Kirjeenä voi lähettää alle kolmen senttimetrin paksuisia tavaralähetyksiä paksussa tai pehmustetussa kuoressa.

Yli kolmen senttimetrin paksuiset lähetykset ovat paketteja. Pakettina lähetyksestä saa seurantakoodin ja sen kulun näkee Postin verkkosivuilta. Postipaketti on perillä pääsääntöisesti seuraavana arkipäivänä lähettämisestä.

Jos lähetys sisältää helposti särkyvää tavaraa, sille kannattaa valita Helposti särkyvä –lisäpalvelu. Jotta lähetys kestää kuljetuksen, se on pakattava huolellisesti.

Kirjattu kirje on seurannan piirissä, ja sopii tärkeille kirjeille, joiden lähettämisestä tarvitaan kuitti tai joiden vastaanottamista halutaan seurata. Kirjattu kirje luovutetaan kuittausta vastaan vastaanottajalle tai tämän valtuutetulle viimeistään kolmen arkipäivän kuluttua postittamisesta.