Kesän päällystystyöt alkavat ensi tiistaina - vt 8 Rauman kohdalla saa uutta pintaa

Tämän kesän päällystystyöt käynnistyvät ensi tiistaina. Varsinais-Suomen ELY-keskuksen mukaan teiden päällystämiseen on käytettävissä tänä vuonna noin 13,5 miljoonaa euroa, mikä on jokseenkin sama määrä kuin viime vuonna.

Päällystysmäärät ovat vähentyneet tasaisesti viime vuosien aikana lähinnä bitumin hinnan ja yleisen kustannustason nousun vuoksi. Päällystysohjelman pituus on pudonnut lähes puoleen viimeisen viiden vuoden aikana, ja on tänä vuonna noin 250 km.  Päällystyskohteiden valinnassa painotetaan edelleen vilkasliikenteisiä pääteitä. Vähäliikenteisten teiden kuntoa ei pystytä lainkaan parantamaan nykyrahoituksella, todetaan ELY-keskuksen tiedotteessa.

Valtatie 8 Rauman kohdalla saa uuden päällysteen, kuten valtatie 8:n Luvia-Pori -väli ja Juva-Nästi. Satakunnasta valtatie 2 välillä Kokemäki-Torttila, Raijala-Kokemäki ja Nakkila-Friitala saavat myös uuden päällysteen. Nämä kohteet on arvostettu liikenteellisesti merkittävimpien päällystyskohteiden joukkoon Varsinais-Suomen ELY-keskuksen alueella.