Kesätapahtumia joka pitäjässä viikonvaihteessa

Tämä viikonloppuna tapahtuu vähän joka pitäjässä Rauman seudulla.

Menoa ja meininkiä, mutta toisaalta myös hiljaisuutta ja historiaa tarjotaan Köyliössä kolmen päivän ajan. Köyliö-päivät käynnisti jo perjantaina Tuiskulan kesäteatterin Sovinto-näytelmän ensi-ilta.

Lauantaina kirmaisevat Kertut, tauotaan nauloja ja esitellään niin grafiikkaa kuin keittokirjojakin. Sunnuntaina historiasta kiinnostuneet pääsevät kurkistamaan Lallin kellariin. Pääjuhla on Polsussa.

Pyhärannassa on kaksikin tapahtumaa. Kaukassa vihitään kunnostettu Punnan mylly ja sen vieressä oleva paja. Asialla on kotiseutuyhdistys.

Illalla puolestaan tapahtuu Santtiolla, missä voi ihastella niin tuoksuvia ruusuja kuin perinneveneitäkin. Aamulla on jo huutokauppa, jossa meklarina toimii
Timo Julkunen. Ilta päättyy tanssien rannassa.

Eurajoella kaikuu iloinen puheensorina ja tavataan tuttuja vuosien varrelta. 67. kerran järjestettävät Räisälä-juhlat keräävät väkeä läheltä ja kaukaa. Paikallisena isäntänä toimii Eurajoen Karjalaseura.

Lauantaina aloitetaan sukujen tapaamisella, järjestetään muistojen ilta ja iloiset vanhan ajan iltamat. Sunnuntain pääjuhlan puhujaksi on saatu puolustusasiainneuvos
Ilkka Puukka.

Maakuntaväki kokoontuu iltapäivällä Säkylään, jossa palkitaan Vuoden maakuntakyläksi valittu Jämijärven Tykköö. Paikalla tuoksuu terva ja illalla ovat vuorossa suulitanssit.

Sunnuntaina tapahtuu myös Pyhämaassa, jossa perinteiset Pyhämaa-päivät keräävät kotiseutuväen Laihosen torpalle. Tapahtumassa on mukavaa yhdessäoloa, musiikkia ja Rupu-teatterin esitys. Työnäytöksissä pleissataan köysiä, tehdään vihtoja ja valmistetaan lepuuttajia.

Luvialaisia kesäjuhlia vietetään Laitakarissa jo 35. kerran. Lions Club Luvia vastaa tapahtuman organisoinnista. Ohjelma käsittää runsaasti musiikkia eri muodoissaan. Tapahtuman kohokohta on Vuoden Luvialaisen valinta ja upotus Laitakarin aaltoihin nosturin nokasta riippuvassa häkissä.