Kesäteatterikesä jatkuu: nauruterapiaa musikaalin tekijöiltä

Näyttelijätrio Lauri Ketonen, Sonja Sorvola ja Juha Antikainen tekee hyvin voideltua komiikkaa kesäiltaan.

| Päivitetty

Raumalainen teatteriyhdistys Fake on satsannut vahvasti tähän kesään, yleisösuosikki Myrskyluodon Maijan näytösten päätyttyä Pyhärannan Santtiolla yhdistys siirtyi Rauman Mantereenpäähän, jonne valmistui viime viikonlopuksi ranskalaisen Clément Michelin kirjoittama farssi.

Sen rooleissa nähdään Maijan ohjannut Lauri Ketonen, Maijan koreografi Sonja Sorvola sekä Maijan musiikista vastannut Juha Antikainen.

Triolla syntyy hyvin voideltua komiikkaa kesäiltaan.

Ranskalaista alkuperää oleva häpeilemätön käsikirjoitus on käännetty ja sovitettu onnistuneesti suomalaisen kesäteatterin näyttämölle.

Kupletin juoni on seuraava: Pauli (Ketonen) on lopen kyllästynyt tyttöystäväänsä Sofiaan (Sorvola). Hän haluaisi päästä tästä eroon, mutta ei saa kakistettua totuutta kumppanilleen. Sen sijaan hän kehittelee omasta mielestään kätevän juonen.

Apuun hän värvää kaverinsa Martin (Antikainen), jonka hän pakottaa muuttamaan pariskunnan yhteiseen asuntoon. Taka-ajatuksena on se, että nainen ei kauaa katsele kahta kaverusta kämpässään ja ottaa hatkat.

Vaan miten käy? Sofia osoittautuu ymmärtäväiseksi persoonaksi ja ottaa Martin avosylin vastaan.

Käsikirjoitus käsittelee osuvasti vastakkaisten sukupuolten välisiä eroja.

Näyttelijäkolmikko pelaa näppärästi yhteen, ajoitukset toimivat, rytmitys on tarkkaa. Lopputulos on kepeän viihdyttävä ja hulvattoman hauska.

Lauri Ketonen vetää farssiroolinsa isolla pensselillä, hän on esityksen ”draama queen”, Sorvola ja Antikainen ovat vähäeleisempiä.

Sorvola ihastuttaa notkealla liikekielellään.

Farssin yksi hillittömimpiä kohtauksia on, kun parisuhteessa karaistunut Pauli ”opettaa” ilmeisen fiksua kaveriaan Marttia käyttäytymään tosimiesten tavoin.

Lopulta jää nähtäväksi, kuka jää, kuka lähtee.

Lauri Ketonen vetää farssiroolinsa isolla pensselillä, hän on esityksen ’draama queen´.

Kolmen kimppa

Intro text

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut