Kesäteatterin kulissit pysyivät pystyssä

Rauman kesäteatterin kulissit Fåfängassa ovat joutuneet muutamina aikaisempina vuosina vandalismin kohteeksi koulujen päättäjäisiltana. 

Tänä keväänä Rauman kaupunginteatterin näyttämömiehet Jani ja Olli Selin halusivat varmistaa, ettei kulisseille tehdä ilkivaltaa. Miehet pitivät teatterilla vahtia koko valoisan mutta kolean kevätyön.

– Menimme sinne illalla puoli seitsemän aikoihin, jolloin tihutti vähän vettä. Otanlahden ranta ja maauimalan seutu olivat silloin vielä hyvin hiljaiset. Luulimmekin ettei sinne ilmesty ketään, Jani Selin kertoo.

Sateen loputtua ja tuulen tyynnyttyä nuorisoa alkoi kuitenkin pikkuhiljaa kerääntyä alueelle.

Veljekset pitivät itsensä lämpiminä pallogrillin äärellä. Makkaraa ja kahvia kului pitkän illan ja yön aikana riittävästi. 

Makikseen juhlimaan tulleita nuoria näkyi myös kesäteatterin metsikössä, mutta mitään ongelmia heistä ei Selinin mukaan ollut.

– Metsässä oli joitakin nuorisoryhmiä, jotka aivan varmasti olisivat tulleet majailemaan kesäteatterin alueelle, mikäli me emme olisi olleet siellä. Saattaa olla, että jollekulle olisi tullut mieleen käydä käsiksi kulisseihin.

Tämä oli nyt ensimmäinen kerta, kun Selinin veljekset olivat teatterialueella kulissivahteina.

Ensimmäistä kertaa Otanlahdessa nähtiin myös lasten ja nuorten vanhempia partioimassa koulujen päättäjäisiltana. Selinin veljekset arvelevat, että se seikka yhdessä kylmän ja kostean sään kanssa vähensi juhlijoiden määrää ja rauhoitti iltaa.

– Fåfängan paviljongilta kantautui illan aikana musiikkia ja kun se loppui joskus yhden maissa, niin suurin osa nuorista lähti kotiin. Ranta oli yhtäkkiä melkein tyhjä eikä kuulunut kuin linnunlaulua, naurahtaa Jani Selin.

Teatterikulissien vartijat istuskelivat vielä muutaman tunnin vartiopaikallaan ennen kuin he pakkasivat pallogrillinsä sekä muut varusteensa ja lähtivät kotiin.