Kesäyrittäjät Rauman vesitornin avuksi – kahvila aukeaa kesäkuussa

Vesitornissa voi nautiskella kahvit kesälläkin, kun kesäyrittäjät pitävät tornin ravintolatiloissa kahvilaa.
Vesitornissa voi nautiskella kahvit kesälläkin, kun kesäyrittäjät pitävät tornin ravintolatiloissa kahvilaa. Kuva: Juha Sinisalo

Pitsikaupungin kesäyrittäjät pitävät kesällä kahvilaa Rauman vesitornissa, kertoo Rauman kaupunki tiedotteessaan. Vesitornin aiemman ravintoloitsijan vuokrasopimus päättyy toukokuun lopussa, ja kesäyrittäjät aloittavat maanantaina 5. kesäkuuta. Kahvila on avoinna 13. elokuuta saakka.

– Vesitorni on yksi kaupungin tärkeistä matkailukohteista, jonka haluamme pitää auki myös tänä kesänä. Nopea apu löytyi kesäyrittäjistä, jotka lähtivät innolla mukaan, Rauman Veden liikelaitosjohtaja Jukka Vastamäki kertoo tiedotteessa.

Kahvilasta vastaavat Winnovan elintarvikealan perustutkinnon opiskelijat Kiia Kalliokari, Karoliina Kuusisto, Lilli Jalonen, Noora Stenholm sekä Rauman lyseon lukion opiskelija Essi Hannukainen.

Kaupungin mukaan kesäyrittäjät suorittavat yritystoiminnan ohella myös yrittäjyyteen ja elintarviketuotantoon liittyviä opintojaan.

– Mahtavaa, että meillä on rohkeita nuoria, jotka ovat valmiita palvelemaan asiakkaita luonnikkaasti. Vesitorni on houkutteleva matkailukohde, joka tarjoaa elämyksiä niin kaupunkilaisille kuin matkailijoillekin, yritysasiantuntija Kaisa Kalliovuo sanoo tiedotteessa.

Vastamäen mukaan vesitornin kahvila- ja ravintolatilan vuokrasopimus kilpailutetaan syksyllä avoimella menettelyllä.

– Ennen kilpailutusta käymme markkinavuoropuhelun elinkeinoelämän edustajien kanssa, Vastamäki toetaa tiedotteessa.