Keski-Euroopan trendi saapui Raumalle – tiistaina tuunataan kastekynttilöitä

Rauman seurakunnan kappalainen Riitta Granroth opastaa koristelemaan persoonallisia kastekynttilöitä. Kuva: Rauman seurakunta

Rauman seurakunnassa järjestetään ensimmäistä kertaa kastekynttilän tuunausilta lastaan odottaville, pienen lapsen vanhemmille ja kummeille. Seurakunnan tiedotteen mukaan kastekynttilän koristelu on suosittua Keski-Euroopassa, josta trendi saapuu nyt Raumalle.

Rauman seurakunnan kappalainen Riitta Granroth on tutustunut kastekynttilän koristeluun asuessaan Ranskassa, mutta myös Saksassa perinne on vahva.

– Raumallakin olen jo nähnyt yhden itse tuunatun kastekynttilän kun erään kansainvälisen perheen isoäiti oli koristellut kauniin kynttilän lapsenlapsensa kastetta varten, kertoo Granroth.

Hän vakuuttaa, että kastekynttilän koristely on helppoa. Koristelumateriaalina voi käyttää tarroja, nauhoja, maalia, paperia tai vahaa.

– Ei kannata epäillä etteikö osaisi tehdä koristelua, kun pappikin osaa, Granroth nauraa.

Kastekynttilöiden tuunausilta järjestetään Kuapplassa (Jokiranta 5) tiistaina 15. lokakuuta kello 18-19.15. Tuunausmateriaalit ja kynttilät löytyvät paikan päältä. Tarjolla on pientä iltapalaa, joten ennakkoilmoittautumista toivotaan viimeistään sunnuntaina 13.10. Ilmoittautua voi Rauman seurakunnan verkkosivuilla. Mukaan voi tulla lastaan odottavien tai pikkulasten vanhempien lisäksi kummit.