Keskiaikaisista markkinoista Keskiajan Turkuun, Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoista Vanhan Suurtorin jouluun

Turussa elävöitetään keskiaikaa jälleen kesä-heinäkuun taitteessa. Tapahtuma on tuttu, mutta nimi on uusi. Kuva: Aarni Riitasointu/Keskiajan Turku.

Turkulaiset historiatapahtumat järjestetään tänäkin vuonna, mutta uusilla nimillä, kertoo tapahtumia tuottava Turun Suurtorin keskiaika ry. tiedotteessa.

Keskiaikaiset markkinat järjestetään jatkossa nimellä Keskiajan Turku ja joulumarkkinat nimellä Vanhan Suurtorin joulu. Nimiuudistuksen tarkoituksena on korostaa molempien tapahtumien luonnetta ensisijaisesti kulttuuritapahtumina.

– Keskiajan Turku -tapahtuman ohjelmarunko pysyy pääpiirteittäin ennallaan. Myöskään markkinamyyntiä emme unohda. Vanhalle Suurtorille on suunnitteilla vilkas markkinatori edellisten vuosien malliin, kertoo Turun Suurtorin keskiaika ry:n taiteellis-tuotannollinen johtaja Suvi Kotilainen.

Keskiajan Turku -tapahtuman ohjelmistoon kuuluu muun muassa ulkoilmanäytelmä, keskiaikatietouden luentoja, työnäytöksiä, tieteellistä ohjelmistoa ja esittävien taiteiden kavalkadi keskiajan henkeen sovitettuna.

– Tapahtuman uutena taiteellisena sisältönä pilotoidaan tulevana kesänä oheisfestivaali. Oheisfestivaali sallii historian käsittelemisen myös päätapahtumaan nähden eri kannoilta – tervetulleita ohjelmiston suorittajia ovat niin elävöittäjät, roolipelaajat kuin vaikkapa fantasiakeskiajan ystävät.

Keskiajan Turku on Suomen suurin keskiaika- ja muinaistapahtuma. Ohjelmaa tuottaa Turun Suurtorin keskiaika ry, Aboa Vetus, Turun tuomiokirkko, Turun linna sekä Rohan tallit.

Keskiajan Turku järjestetään seuraavan kerran 29.6.–2.7.