Keskiviikon koronaseuranta: Rauman ja Porin sarakkeita korjattiin THL:n tilastoissa – mahdollisia korona-altistumisia lounasravintola Lounaspaanassa

14.03: Satakunnassa on vuorokaudessa pistetty 1371 koronarokotetta

THL:n tilastoissa Satakunnassa pistettyjen koronarokotteiden määrä on kasvanut tiistaista 1371 kappaleella. Nämä ovat kahta vaille kaikki olleet ensimmäisen vaiheen uusia rokotteita.

Rokotusvälin pidentäminen kolmesta viikosta kahteentoista on lisännyt vauhtia, jolla uudet ihmiset pääsevät rokotusohjelman piiriin.

Rokotusvälin pidentäminen on lisännyt ensimmäisten rokotteiden antamista kuvaavan sinisen käyrän vauhtia, kun taas toisten annosten antamista kuvaavan keltaisen käyrän kasvuvauhti on hidastunut. Grafiikka: THL

13.45: Tartuntatautilain pykälä Raumalla käyttöön

Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunta käsitteli tiistain kokouksessaan uutta maanantaina voimaan tullutta tartuntatautilakia. Valiokunta päätti tiistaina, että Raumalla otetaan käyttöön tartuntatautilain 58 c -pykälä.

Uuden tartuntatautilain 58 c -pykälässä määrätään velvollisuuksia toimijoille, jotka ylläpitävät tiloja asiakkaille ja osallistujille. Asiakkailla on oltava esimerkiksi mahdollisuus käsien puhdistamiseen sekä turvaetäisyyksien pitämiseen. Laki edellyttää myös tilojen ja pintojen tehokasta puhdistamista.

Käytännössä jos siis aiemmin kyse on ollut samojen ohjeiden kohdalla suosituksista, nyt kyseessä on laki.

LUE LISÄÄ: Rauma päätti ottaa uuden tartuntatautilain suomia valtuuksia heti käyttöön: "Jos ennen on ollut suosituksia, nyt kyseessä on laki" (tilaajajuttu)


12.15: Mahdollisia korona-altistumisia lounasravintola Lounaspaanassa

Rauman kaupungin terveyspalvelut on saanut tiedon, että koronavirustartunnan saanut henkilö on asioinut tartuttavuusaikana maanantaina 22.2. klo 11–11.30 lounasravintola Lounaspaanassa.

Lounasravintolassa samaan aikaan asioineita pyydetään tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan koronavirustestiin lievienkin tartuntaan sopivien oireiden ilmaantuessa.


11.44: Satakuntaan plussia ja miinuksia

Keskiviikkona THL:n tilastoissa on korjattu Rauman telakan tartuntoja Porin sarakkeesta Raumalle. Porin sarakkeesta on poistettu yhteensä 58 tartuntatapausta. Rauman sarakkeeseen uusia tapauksia on keskiviikkona merkitty kaikkiaan 76.

Eurassa, Eurajoella, Huittisissa ja Ulvilassa on kussakin havaittu yksi uusi koronatartunta.

Varsinais-Suomen puolella uusia tartuntoja on Laitilassa kolme, Uudessakaupungissa kaksi ja Pyhärannassa yksi.

Kaikkiaan Suomessa uusia tautitapauksia on tilastoitu 590.


11.44: Karanteenin noudattaminen puhuttaa

Rauman kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan johtaja Satu Helin kertoi Länsi-Suomelle aiemmin tällä viikolla, että keskusteluyhteys poliisin kanssa on olemassa Rauman koronatilanteen tiimoilta. Terveydenhuoltoviranomaiset voivat tarvittaessa pyytää poliisilta virka-apua, mikäli esimerkiksi karanteeniin määrätyt ihmiset eivät karanteenia noudata.

Toistaiseksi Raumalta ei ole poliisille virka-apupyyntöjä esitetty. Rikosylitarkastaja Markus Laine Lounais-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että koko poliisilaitoksen alueella koko koronapandemian aikana virka-apupyyntöjä on esitetty alle kymmenen.

LUE LISÄÄ: Karanteenin rikkominen voi tuoda sakot – Raumalla poliisin apua ei vielä ole tarvittu, ja ilmiö on muutenkin melko marginaalinen (tilaajajuttu)

Lisää aiheesta

Tuotanto Rauman telakalla jatkuu torstaina –  loppuviikolla vain "joitakin kymmeniä työntekijöitä"

Vain tilaajille Koronarokotukset Kauppiksella ja Rauman pääterveysasemalla alkoivat – viikolle 9 tulee lisää aikoja varattavaksi

Tiistain koronaseuranta: Mahdollisia altistumisia raumalaisravintolassa ja Pohjoiskehän koulussa