Keskiyöllä kunnat lyövät hynttyyt yhteen

Kun kello uudenvuodenaattoyönä lyö kaksitoista, Säkylän ja Köyliön kuntien yhdistyminen uudeksi Säkylän kunnaksi on virallisesti totta. Kuntalaiset kutsuttiin juhlistamaan tapausta alkuillasta Köyliön legendaariselle Lallintalolle. Jäykän virallisen tilaisuuden sijaan Lallintalon pihaan haluttiin tuoda perhejuhlan tunnelmaa - poniajelua, hernekeittoa ja tietysti myös ilotulitusta.

Mutta pitivätkö paikalle saapuneet kuntalaiset yhdistymistä juhlimisen arvoisena asiana? Riemusta tuskin kukaan hihkui, mutta ei illan aikana kyyneliäkään juuri vuodatettu. Lähes kaikki jotka asiaa kommentoivat, olivat odottavalla kannalla. Vielä ei oikein osata sanoa, mitä muutos voi tuoda tullessaan.

Arpajaisissa riitti palkintoja.
Poniajelu oli lasten mieleen.
Lallintalon perhejuhlassa hernekeiton tarjosi kunta. Kari Teini ja Raino Kukonlehto saapuivat soppatykin vartijoiksi Säkylästä. Kuvat : Juha Sinisalo

- Periaatteessa olen ihan positiivisella mielellä, sanoi soppatykin luona päivystänyt Kari Teini Säkylästä.

- Suuria odotuksia ei ole, mutta ei pelkojakaan, kommentoi puolestaan hernerokan keittämisestä vastannut Raino Kukonlehto.

Köyliöläiset Mirkka Mikola, Minna Virtanen ja Anne Hänninen harmittelivat ainoastaan sitä, että Köyliöllä ei jatkossa tule olemaan omaa yläastetta. Muuten kaikki kolme arvelivat, että arki tulee jatkumaan entisenlaisena myös uudessa Säkylässä.

Aiheesta kertoo lisää lauantain Länsi-Suomi.