Kesko hakenut lupaa uuden marketin rakentamiseksi Raumalle

Myymälä sijoitetaan Sinkokadun varteen lähelle Pyynpäänkadun liikenneympyrää.

| Päivitetty

Uuteen K-Supermarketiin käännyttäisiin Sinkokadun varrelta. Takana viheralueen jälkeen kulkee Luoteisväylä, mutta sieltä ei autoliittymää tule.

Kesko Oyj on hakenut rakennuslupaa K-supermarketin rakentamiseksi Rauman Sinkokadulle. Myymälä sijoittuu lähelle Pyynpäänkadun ja Luoteisväylän liikenneympyrää, mutta kuitenkin niin, että ajoneuvoyhteys kaupalle on Sinkokadun varrelta.

Hanke on ollut vireillä vuodesta 2020, jolloin alueella pantiin vireille asemakaavamuutos Keskon pyynnöstä. Nyt hanke on edennyt rakentamisen kynnykselle.

Rakennuslupahakemuksen perusteella suunnitteilla on kerrosalaltaan 2 200 neliömetrin myymälärakennus. Toiseen kerrokseen on tarkoitus rakentaa vielä 290 neliömetrin tilat ilmanvaihtokonehuonetta varten.

Myymäläalue sijoittuu Pyynpään ja Sinkokadun kulmaukseen niin, että lähimpänä kulmausta olisivat parkkipaikat ja tontin toisessa päässä itse myymälä. Asiakkaille suunnattuja ajoneuvoliittymiä tulee kaksi Sinkokadun varteen.

Samalla rakennuslupahakemuksella Kesko hakee lupaa myös mainostornin pystyttämiseen. Autopaikkoja on tulossa yhteensä 138 kappaletta ja polkupyöräpaikkoja 40 kappaletta.

Ympäristö- ja lupalautakunta käsittelee rakennuslupahakemusta ensi viikolla. Lautakunnalle esitetään luvan hyväksymistä, koska rakennus soveltuu paikalle ja sitä on muiltakin osilta pidettävä asemakaavan mukaisena.

Keskon aluejohtaja Lauri Inna kertoi Länsi-Suomelle heinäkuussa, että Sinkokadun K-supermarketin osalta lähestytään kilpailutusta. Osasyynä Sinkokadun projektin viivästymiseen on ollut Innan mukaan Keskon rakennuttamispäälliköiden kiireet.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut