Kesko joutuu myymään Laitilan Valintatalon sekä Kauttuan ja Säkylän Siwat

Kilpailu ja kuluttajavirasto hyväksyi maanantaina ehdollisena yrityskaupan, jossa Ruokakesko Oy ostaa Suomen Lähikauppa Oy:n.

Kaupan hyväksymisen ehtoina KKV velvoitti Ruokakeskon myymään kilpailijoilleen 60 Suomen Lähikaupan myymälää ja jatkamaan määräajaksi hankintoja Suomen Lähikaupan käyttämältä tukkutoimittajalta.

Laitilan Valintatalo ja Siwat Säkylässä sekä Euran Kauttualla kuuluvat myymälöihin, jotka KKV velvoitti Keskon myymään. Perusteena on, että myytävien liikkeiden markkina-alueella yrityskauppa ja sen myötä tapahtuva markkinoiden keskittyminen johtaisivat todennäköisesti kielteisiin kilpailuvaikutuksiin, eli hintojen nousuun.

KKV ei asettanut myynnin mahdollista epäonnistumista yrityskaupan toteuttamisen esteeksi, koska Suomen Lähikaupan poistuminen markkinoilta sen taloudellisten vaikeuksien vuoksi oli KKV:n selvitysten mukaan ilmeistä.

Ruokakesko pyrkii löytämään toimipisteille ostajia ensin itse, mutta tietyn määräajan jälkeen myyntiä ryhtyy toteuttamaan riippumaton osapuoli. Kohteilla ei ole minimikauppahintaa.

Uutista täydennetty klo 15.39: Myös Säkylän Siwa on myytävien myymälöiden listalla.