Keskuspuistossa rusettiluistellaan ensi vuoden talvella – tällaisia suunnitelmia on Rauman uuden jääpuiston varalle

Ilta-aikaan luistelijat voivat kaarrella erikoisvalaistuksessa.

| Päivitetty

Jääpuisto sijoitetaan Keskuspuiston Satamakadun puoleiselle reunalle. Keskuspuistoon jää vielä tilaa muun muassa kolmeen eri leikkipuistoalueeseen, istutuksiin sekä nurmikumpareisiin.

Rauman Keskuspuiston yleissuunnitelma, joka sisältää myös tekojääradan, on valmistunut. Jääpuiston nimellä kulkeva jäärata sijoitetaan Keskuspuiston länsiosaan.

Hankkeesta kertoivat syyskuussa Rauman kaupunki ja Lukko-säätiö, jotka toteuttavat yhdessä jääpuiston. Jääpuiston on tarkoitus valmistua jouluun 2024 mennessä.

Yleissuunnitelman mukaan jääpuistoon tulee sekä kenttäaluetta että kapea ympäriluisteltava reitti. Yhteensä jäädytettävää alaa tulee noin tuhannen neliön verran.

Jääpuiston keskelle tulee kaksi viheraluetta, joihin voidaan kerätä talviaikaan tekojään hoidosta kertyvät lumikasat.

Kuvioita jäähän

Luistelurata on rajattu muusta puistosta matalilla muureilla, jotka ohjaavat kulkua ja toimivat samalla penkkeinä.

Jääpuiston Satamakadun puoleiseen osaan tulee huoltorakennus, jossa säilytetään jäähoitokonetta ja johon tulevat myös jäähdytyskoneiston tekniset tilat.

Jääpuiston suunnitelmiin kuuluu monipuolinen valaistus, joka sallii esimerkiksi ilta-aikaan erikoisvalaistukset, kuten kuviot jääradan pintaan.

Kesällä jääpuisto palvelee pelejä, tapahtumia ja oleskelua.

Tulee vielä esille

Muu Keskuspuisto tulee olemaan normaalissa puistokäytössä. Tulossa on muun muassa kolme erikokoista leikkialuetta puiston keskelle.

Hallikadun läheisyydessä alueet aidataan kadunpuoleiselta sivulta. Vesiallas ja patsas on tarkoitus säilyttää ja kunnostaa. Tilaa jää myös jäätelökioskille.

Kahvilan terassin ylle suunnitellaan valaisinkatosta tuomaan tunnelmaa. Puistoon muotoillaan ylijäämämassoista nurmikumpuja, jotka suojaavat puistoa liikenteen melulta ja tarjoavat oleskelupaikkoja.

Rauman tekninen valiokunta ottaa kantaa puistosuunnitelmaan tiistaina. Keskuspuiston yleissuunnitelma on tarkoitus asettaa julkisesti nähtäväksi tämän jälkeen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut