Keskustan Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosepäilyjen vuoksi

Aiemmin tänään SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman esitti eduskuntaryhmien kokoontumista asian vuoksi.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle keskustelemaan lapsiin kohdistuvien törkeiden seksuaalirikosten torjunnasta. Kaikkonen esittää kutsun suurimman eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Kokoontuminen on määrä pitää tiistaina. Tarkoitus on Kaikkosen mukaan keskustella tilanteesta ja toimista rikosten estämiseksi.

– Jokaisen Suomeen tulevan on elettävä maamme lakien mukaan ja kunnioitettava toisen ihmisen koskemattomuutta. Muuta vaihtoehtoa ei ole, katsoo Kaikkonen tiedotteessaan.

Aiemmin tänään SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman esitti eduskuntaryhmien kokoontumista asian vuoksi. Taustalla ovat Oulussa ilmi tulleet hyväksikäyttöepäilyt, joissa epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä ja uhrit alle 15-vuotiaita tyttöjä.

Lindtmanin mukaan toimiin voidaan ryhtyä vielä tällä vaalikaudella. Eduskunnan lakivaliokunnassa on parhaillaan käsittelyssä seksuaalirikoksiin ja kansalaisuuslakiin liittyviä lakiehdotuksia, joihin Lindtman ehdottaa muutoksia nykyisen lainsäädännön kiristämiseksi.

Lindtman listasi esityksessään kuusi toimenpide-ehdotusta, joihin kuuluvat lapsiin kohdistuvien törkeiden seksuaalirikosten vähimmäisrangaistusten koventaminen sekä se, että törkeisiin seksuaali- ja väkivaltarikoksiin syyllistynyt voisi menettää kansalaisuutensa.

Ehdotuksissa uuden poliisiyksikön perustaminen

Lindtman ehdottaa myös, että nykyistä raiskauskriminalisointia muutettaisiin niin, että alle 13-vuotiaaseen lapseen kohdistunut sukupuoliyhteyden sisältänyt hyväksikäyttö tuomittaisiin aina törkeänä raiskauksena.

Ehdotuksiin kuuluu myös "riittävästi resursoidun" poliisin erikoisyksikön perustaminen tutkimaan ja torjumaan netissä tapahtuvaa rikollisuutta. Lisäksi Lindtman penää eduskuntaa edellyttämään hallitukselta tämän vaalikauden aikana lisäbudjettiesitystä, jolla poliisin resursseja vahvistettaisiin ja lisävaroja osoitettaisiin netissä tapahtuvan ja lapsiin kohdistuvan rikollisuuden torjuntaan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut