Keskustelupuistossa alkoi loppuspurtti: tulossa vielä muun muassa kepparitalli

Puiston vanhin Etta Suomi toteutti puistoon oman kasvihuoneen.

Yhteisöpuisto Keskustelupuiston rakentamisessa Kalliokadulle on edetty loppurutistukseen, ja valmiin puiston avajaisia vietetään syyskuussa.

Keskustelupuisto on Lönnströmin taidemuseon nykytaiteen projekti.

Vielä on kuitenkin paljon kesken, vaikka puistoon on jo saatu kävelypolku, tuotu penkkejä istumista varten ja rakennettu huvimaja. Lisää uusia elementtejä on tulossa kesän aikana.

– Paljon on edistytty siitä, mistä lähdettiin. Puisto selkiytyy vielä kesän aikana, mutta kiire tulee ja paljon pitää tehdä talkoilla, museon amanuenssi Arja Roivainen toteaa.

Yhdessä shakkia ja tammea

Puiston kivilohkareiden päälle tehdyillä uusilla penkeillä on hyvä istua, ainakin puiston vanhimman rakentajan, Etta Suomen mielestä.

Hän toi puistoon jo viime vuonna minikasvihuoneen ja istutti tyrnimarja- ja ruusukvittenipensaat.

– Tämä on ollut mukava projekti, vaikka en olekaan tutustunut muihin niin hyvin kuin aluksi ajattelin, lähellä sijaitsevissa kerrostaloissa asuva Suomi pohtii.

Täksi kesäksi hän on ideoinut puistoon yhteisen paikan, jossa voi pelata shakkia ja tammea.

Loppusumma jaettiin kahtia

Puiston rakentajille varattu 14 000 euron loppusumma päätettiin osittain koronan takia jakaa kahteen osaan, joten 21 pelaajalla oli kesäkuussa käytössä 7 000 euroa yhteisiin hankintoihin.

– Tästä ensimmäisestä erästä päätettiin toteuttaa muun muassa keppihevostalli lapsille – sitä olivat naapuruston lapset toivoneet, kertoo yhteisöpuiston taiteilija Tellervo Kalleinen.

Puiston ovatkin jo löytäneet alueella asuvat lapset.

Loppusummasta päätetään kuudennessa ja viimeisessä pelitapaamisessa 8.8.

Puistosta oma applikaatio

Nykytaiteen projektin taiteilijoilla Tellervo Kalleisella ja Oliver Kochta-Kalleisella on parhaillaan työn alla applikaatio, johon tallennetaan pelaajien ajatuksia ja tarinoita puistosta.

Applikaatioon tulee myös pelaajien suunnittelemia toiminnallisia pelejä, toimintaideoita ja tietokilpailukysymyksiä Keskustelupuistosta. Se lanseerataan puiston avajaisten yhteydessä syyskuussa.

Pelaajat tapaavat kesällä joka keskiviikko kello 16–18 puistossa talkookahveilla.

– Jos haluaa jutella keskustelupuistolaisten kanssa tai osallistua talkoisiin, se on oiva hetki käydä moikkaamassa, Tellervo Kalleinen vinkkaa.

Pelaajien pelikuulumisia voi lukea yhteisestä blogista http://keskustelupuisto.fi/journal/

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut