Keskustelupuistosta löytyy nyt oma applikaatio: se sisältää muun muassa audiokävelyn ja puistodiskon

Wihertoimen ylläpitämään puistoon etsitään parhaillaan puistokummeja.

| Päivitetty

Kalliokadulla sijaitsevalla Keskustelupuistolla on nyt oma, puistossa toimiva sovellus. Projektin taiteilijat Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen testasivat applikaatiota viime viikolla. Kuva: Juha Sinisalo

Keskustelupuiston taiteilija Tellervo Kalleinen ihastelee kesäasussa rehevänä kukoistavaa puistoa.– Täällä näyttää aivan ihanalta! Oli ilo tulla Raumalle ja löytää hyvin hoidettu, ainutlaatuinen ja persoonallisen kodikas puisto. Emme ole käyneet täällä koronan takia pitkään aikaan, taiteilija toteaa.

Raumalle projektitaiteilijat Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen toi Keskustelupuistolle valmistunut sovellus, joka on vapaasti ladattavissa mobiililaitteille.

– Sovellus oli osa Keskustelupuiston alkuperäistä konseptia, jolla haimme Lönnströmin taidemuseon nykytaiteen projektia. Siitä tuli lopulta paljon laajempi ja monipuolisempi mitä olimme ajatelleet, Tellervo Kalleinen kertoo.

Tekijöiden ääni kuuluu

Sovellukseen on muun muassa haastateltu Keskustelupuisto-projektiin osallistuneita.

– Projektin idea oli yhteistyön tutkiminen, ja osallistujia on haastateltu ennen puiston valmistumista sekä sen jälkeen.

Pelaajaesittelyjen ja pelaajien tarinoiden ohella apista löytyvät myös muun muassa kokeellinen puistodisko ja audiokävely.

Joitakin sovelluksen toiminnoista voi käyttää vain puistossa liikkuessa, mutta monet toimivat käyttäjän sijainnista riippumatta.

Käyttö vaatii kuulokkeet.

Puisto on viime syksyn avajaisista saanut myös jotain uutta: sinne on muun muassa valmistunut puisia sanakiekkoja, joista voi tehdä runoja.

Kalleisen mukaan puisto muokkautuu muutoinkin ajan mittaan, sillä osa sinne rakennetuista elementeistä on kestävämpiä kuin toiset.

Puistokummit haussa

Alueesta vastaa tämän ja ensi vuoden kaupungin Wihertoimi.

Nyt puistossa ollaan aloittelemassa puistokummitoimintaa, josta on Kalleisen mukaan saatu hyviä kokemuksia Helsingissä ja Turussa.

Puistokummi voi ottaa vastuulleen jonkun tietyn alueen puistosta tai lupautua mukaan talkoolaiseksi.

Kaupunginpuutarhuri Mari Pohjalaisen mukaan alueella on paljon normaalista puistonhoidosta poikkeavia yksityiskohtia.

– Osa entisistä pelaajista on jo lupautunut mukaan, ja meillä on jo vastuuhenkilöt kasvilavoille ja puiston isolle kukkapenkille, mutta lisää puistokummeja saa mielellään tulla mukaan. Wihertoimen tarkoitus on muun muassa aktivoida lähitalojen asukkaita, Pohjalainen kertoo.

Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä puistokummiohjaaja Marika Koskiseen.

Maksuton Keskustelupuisto-mobiilisovellus löytyy sovelluskaupoista hakusanalla Keskustelupuisto.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut