Keula purkaa Tallikedon liikenneaseman ja rakentaa tilalle uuden – purkutyöt alkavat syyskuun alussa

Tallikedon liikenneasema on viimeistä päivää auki elokuun 28. päivä. Kuva: arkisto / Pekka Lehmuskallio

Osuuskauppa Keula tiedotti torstaina uudistavansa Tallikedon perinteikkään liikepaikan. Huonokuntoiseksi luokiteltu rakennus ja mittarikenttä jäävät historiaan, ja tilalle rakennetaan uusi kaksikaistainen autopesuhalli sekä mittarikenttä, johon saadaan tiedotteen mukaan tarjolle myös toivottua E85 -polttoainelaatua.

Tallikedon liikenneasema on auki viimeistä päivää 28. elokuuta, ja uudistushanke käynnistyy tulevan syyskuun alussa nykyisen kiinteistön ja mittarikentän purkutöillä. Samalla tarkistetaan myös maaperän kunto ja tontin maaperä puhdistetaan huolellisesti.

– Puhdistukseen on varattu yksinkertaisesti sanottuna sekä aikaa että rahaa. Se tehdään huolellisesti ja olemme pyrkineet varautumaan myös mahdollisiin yllätyksiin. Toivottavasti kaikki sujuu kuitenkin hienosti, Osuuskauppa Keulan toimitusjohtaja Mika Marttila kertoo.

Osuuskauppa Keula teki samalla ratkaisun, että jatkossa Tallikedon liikepaikalla ei ole enää kannattavaa pitää kahvila- ja myymälätoimintaa.

Tallikedon uudistusprojekti valmistuu arviolta syksyllä 2021. Tallikedon henkilökunta siirtyy työskentelemään Keulan muihin yksiköihin.