Keula tekee töitä S-ryhmän ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi

S-ryhmän sähkönhankinnasta vastaava S-Voima on tehnyt investointipäätöksen noin 15 000 uuden aurinkopaneelin asentamisesta kaupparyhmän toimipaikkojen katoille, kerrotaan tiedotteessa. Toisesta 15 000 paneelin hankkeesta päätetään syksyllä, kun toimipaikkojen kattorakenteet on tarkastettu.

Myös paikallisesti Osuuskauppa Keulassa tehdään töitä S-ryhmän ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Rauman Prisman ja Euran S-marketin katoille asennetut aurinkopaneelit tuottavat tällä hetkellä suunnitellusti sähköä kiinteistöjen omaan käyttöön.

– Myymälämme kuluttavat sähköä eniten kesällä, jolloin energiaa tarvitaan erityisesti kylmälaitteisiin ja jäähdyttämiseen. Aurinkoisina kesätunteina parhaimmillaan kaikki kiinteistön kuluttama sähkö voi tulla auringosta. Vuositasolla aurinkosähkön osuus on noin 10 prosenttia kiinteistöjen käyttämästä sähköstä, kertoo Keulan kehityspäällikkö Jyrki Maula.

Rauman Prisman ja Euran S-marketin järjestelmät vastaavat suhteessa noin 50 omakotitalon tai 240 kerrostalohuoneiston vuosittaista sähkönkulutusta.