Keulakuva Matias Marttinen veti kokoomuksen vaalivoittoon Raumalla - "Äänimäärä raumalaisten palaute tehdystä työstä"

Kokoomuksen valtuustoryhmä Raumalla on siis: Matias Marttinen, Marja-Leena Alho, Otso Huuska, Sari Pettersson, Elina Junnila, Samu Vahteristo, Mikael Eklöf, Iida Lampi, Pentti Vilo ja Otto Honkaheimo.

| Päivitetty

655. Matias Marttisen saamien ennakkoäänten määrä oli mieluisa yllätys Rauman kokoomuksen vaalivalvojaisissa Cafe Salissa.

- Onhan se iso määrä tämänkokoisessa kaupungissa, kuului kansanedustaja Marttisen ensikommentti.

- Äänet ovat raumalaisten palaute tehdystä työstä. Olen tehnyt töitä Rauman vetovoiman, taloudenhoidon, yritysten ja työpaikkojen synnyttämisen hyväksi. Niitä selvästi pidetään tärkeinä, arveli Marttinen.

Tulosta Marttinen piti kaiken kaikkiaan rohkaisevana. Kokoomuksen kannatus näytti yli viiden prosentin nousua, mikä oli tuomassa kaksi lisäpaikkaa valtuustoon.

- Todella iso ja merkittävä muutos. Näyttäisi, että perussuomalaisten kannattajia on jänyt kotiin Raumalla. SDP ei näyttäisi kärsivän niin suurta tappiota kuin gallup povasi, analysoi Marttinen.

Emin Karaca, 23, sai 68 ennakkoääntä. Niiden perusteella irtoaisi kymmenes ja viimeinen valtuustopaikka kokoomuksen listalla.

- Jännittää ihan hirveästi. Kädet tärisevät, ääni värisee. Nyt on tosi hyvät fiilikset. Kaverit lähettävät viestiä ja kysyvät mistä tuloksia näkee, keroi Karaca iltakahdeksan jälkeen.

Karacan kaverit eivät kovin paljon politiikkaa seuraa. Itse hän innostui asiasta katsoessaan uutisia kotona isänsä kanssa.

- Ajattelin, että perhana, tuohan kiinnostaa! Kävin puolueet läpi ja näin, että kokoomus ajaa parhaiten arvojani.

Sari Pettersson sai 123 ennakkoääntä. Ne riittänevät valtuustopaikkaan ensikertalaiselle. Rauman Yrittäjien toiminnanjohtajana Pettersson oli paljon tekemisissä kaupungin virkamiesten ja päättäjien kanssa. Hän teki vaalityötä tosissaan.

- Vaalikampanjan loppuvaiheessa alkoi vähän väsyttää, kun aloitin jo marraskuussa. Ehdottoman positiivinen kokemus tämä oli, ja opettavainen.

Iida Lampi keräsi 103 ennakkoääntä. Valtuutettu piti määrää hyvänä, sillä "kevään haasteet" veivät aikaa vaalityöltä. Ravintolayrittäjänä Lampi on ollut lujilla.

- Töissä mut on varmaan eniten nähty. Valtuustossa on monta asiaa viety eteenpäin hyvässä yhteistyössä. Sen toivon jatkuvan uudella kaudellakin, sanoi Lampi.

Kokoomuksen paikallisesta vaalivoitosta hän jakoi tunnustusta muun muassa ahkerasti kampanjoineille aktiivisille naisille kuin Matias Marttiselle.

- Matias on meidän keulakuvamme. Hän on tehnyt hienoa työtä ja voittanut raumalaisten luottamuksen. Matias on helposti lähestyttävä, tunnollinen ja kunnollinen poika, kehui Lampi.

- Jos kaksi lisäpaikkaa pysyvät loppuun saakka, saamme enemmän hartioita, mahdollisuuksia ja osaamista valtuusto- ja valiokuntatyöhön.

Viime kuntavaaleissa kokoomuslaisista eniten ääniä kerännyt Hanna Marva kertoi jännittävänsä, vaikkei enää tarvinnut oman menestyksen puolesta stressata.

- Kädet hikoavat, aina tämä on yhtä jännittävää. Näyttää menevän niin hyvin, että minun olisi pitänyt luopua vissiin aikaisemmin, vitsaili kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marva, joka ei enää asettunut ehdolle.

Elina Junnila tekee comebackin valtuustoon. Jo ennakkoäänet, 134, käytännössä varmistivat asian.

- Jotain kuuttakymmentä ennakkoääntä uskalsin odottaa. Tosi kiitollinen olen. Puolueen hyvä menestys ei yllättänyt, sillä listamme oli monipuolinen. Saimme uusia innokkaita ehdokkaita, jotka tekivät hyvää työtä.

Paluun valtuustoon tekee myös Marja-Leena Alho, joka keräsi toiseksi eniten ääniä kokoomuslaisista Raumalla.

Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Samu Vahteristo säilyttää valtuustopaikkansa. Vaali-iltana hän mietti jo tulevia paikallisia hallitusneuvotteluja.

- Ensin jutellaan suurimpien puolueiden kanssa, sitten muidenkin. Siihen pyritään, että saadaan paikat jaettua oikeudenmukaisesti, sanoi Vahteristo.

Hän vakuutti, ettei mitään ole vielä sovittuna. 

Ennakkoäänten perusteella kokoomus saisi Rauman valtuustoon kymmenen paikkaa. Valituiksi tulisivat Marttinen, Marja-Leena Alho, Otso Huuska, Pettersson, Junnila, Vahteristo, Mikael Eklöf, Lampi, Pentti Vilo ja Karaca.

Kun ääntenlaskenta eteni, viimeinen paikka vaihtui ensin Otto Honkaheimolle ja sitten Teija Sirolalle. Kun äänistä on laskettu 96 prosenttia, on Honkaheimo taas kiinni valtuustopaikassa.

Honkaheimo paikan viimein myös sai. Siihen riitti 95 ääntä.

Kokoomuksen valtuustoryhmä Raumalla on siis: Matias Marttinen, Marja-Leena Alho, Otso Huuska, Sari Pettersson, Elina Junnila, Samu Vahteristo, Mikael Eklöf, Iida Lampi, Pentti Vilo ja Otto Honkaheimo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut