"Keulalaiset tekevät todella arvokasta työtä koronan eturintamassa" – koronan takia Osuuskauppa heitti suunnitelmat roskiin ja nosti arvot esille

Toimitusjohtaja Mika Marttilan mukaan Keulan talousluvut ovat erinomaisia olosuhteet huomioon ottaen. "Tuloskin meni selvästi yli budjetin. Odotimme Prisman uudistuksen painavan tulosta enemmän alas", tarkensi Marttila.

Tallikedon vanha ABC-asema on purettu, mutta maaperän puhdistustyöt jatkuvat vielä. Kesällä tähän valmistuu kylmäasema ja kahden koneen pesupiste. Kuva: Juha Sinisalo

Osuuskauppa Keulan liikevaihto pysyi viime vuonna samalla tasolla, 152 miljoonassa eurossa, kuin vuosina 2018 ja 2019. Tulosta kertyi vähemmän kuin edellisvuonna, 3,6 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Mika Marttilan mukaan luvut ovat kuitenkin erinomaisia olosuhteet huomioon ottaen.

– Tuloskin selvästi yli budjetin. Odotimme Prisman uudistuksen painavan tulosta enemmän alas, tarkensi Marttila.

Olosuhteilla toimitusjohtaja tarkoittaa ennen kaikkea koronaa, joka maaliskuussa vyöryi voimalla Suomeen.

– Koronan takia suunnitelmat saattoi nopeasti heittää roskiin. Päätimme luottaa Keulan arvoihin ja teimme nopeita päätöksiä. Ne kantoivat hyvin yli vaikean vuoden.

Kun ravintolat piti panna kiinni, siirsi Keula kaikki työntekijänsä marketteihinsa. Nyt ollaan taas samassa tilanteessa.

– Osuuskaupalla on leveämmät hartiat ja enemmän muskelia kuin yksittäisellä työntekijällä. Uskon, että päätös olla lomauttamatta yhtään keulalaista näkyi positiivisena kehityksenä työtyytyväisyydessä.

Se taas näkyy parempana asiakaspalveluna.

– Hoitajista paljon puhutaan, mutta myös meillä viitisensataa ammattilaista tekee todella arvokasta työtä koronan eturintamassa, kehui Marttila.

Kieltämättä kauppojen aukiolo on toimivan yhteiskunnan peruskiviä poikkeusaikanakin.

Ravintoloiden lisäksi miinusta tuli polttonesteiden myynnissä. Ajot vähenivät, kun niin monet tekivät töitä kotona.

Päivittäistavarakauppa oli viime vuonna Keulan tulosveturi. Ruokakaupan myynnin kasvuluvut olivat viime vuonna komeita myös kilpailijoilla.

Viime vuonna Keula käytti investointeihin 9 miljoonaa euroa. Prisman laajennuksen loppuunvienti vei suurimman osan. Tämän vuoden kallein hanke on Talliketo. ABC-asema on purettu, mutta vanhojen syntien siivoaminen eli maaperä puhdistustyö jatkuu vielä.

Kesällä valmistuu uusi Talliketo eli kylmäasema ja pesupiste. Ne toimivat itsepalveluna.

S-market- ja Sale-myymälöitä uudistetaan. Eurajoelle Keula aikoo rakentaa uuden isomman S-marketin, mutta vasta kasitien uuden linjauksen valmistuttua.

Bonusta Keula maksoi asiakasomistajille 6 miljoonaa euroa. Ruoka-apua Keulan marketit ja ravintolat jakoivat noin 400 000 euron arvosta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut