Kevään toinen yhteishaku alkaa – yliopistojen tarjonnassa muun muassa robotiikkaa ja automaatiotekniikkaa

Raumalle voi hakea opiskelemaan muun muassa luokanopettajan koulutusohjelmaan kevään yhteishaussa. Arkistokuva: Juha Sinisalo


Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin on tänä vuonna 15.–30.3.

Turun yliopistolla on yhteishaussa 101 tutkinto-ohjelmaa. Myös Rauman opettajankoulutuslaitoksen tutkinto-ohjelmiin voi hakea kevään yhteishaussa.

Mukana Turun yliopiston hakukohteissa on kaksi uutta tekniikan alan koulutusta.

– Tekniikan alan koulutus monipuolistuu Turun yliopistossa, sillä nyt uusina hakukohteina meillä on tänä keväänä automaatiotekniikan koulutusohjelma sekä Porin kampuksella yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa järjestettävä tietotekniikan koulutusohjelma, kertoo Turun yliopiston opiskelijavalinnan ja hakijapalveluiden osastopäällikkö Mari Kähkönen tiedotteessa.

Turun yliopistolle myönnettiin alkuvuodesta tuotantotalouden koulutusvastuu. Ensimmäiset tuotantotalouden opiskelijat valitaan vasta vuoden päästä kevään 2024 yhteishaussa.

Tampereen yliopistossa voi ensimmäistä kertaa hakea energiamurroksen ja robotiikan koulutuksiin sekä Porissa järjestettävään ohjelmistotekniikan hakukohteeseen tieto- ja sähkötekniikan koulutuksessa.

Tampereen yliopistossa on tarjolla yli 3 500 opiskelupaikkaa kevään toisessa yhteishaussa ja avoimen väylän haussa.

Haettavana on yliopiston suomenkielisiä kandidaatti-, kandidaatti- ja maisteri- sekä maisterikoulutuksia yhteensä 182 hakukohteessa.