Kevään tulo näkyy ensimmäisenä huiveissa: "Niitä ei voi omistaa liikaa"

Candidan Titta Laineen kaulassa huivi on kietaistu rusetiksi. Linda Laine puki bleiserin kaveriksi ison neliöhuivin. Kuvat: Maija Männistö

Kuninkaankadulla Candidassa kauppa on jo lähes täynnä kevättä, värejä ja keveyttä. Yksi kevään kysytyimmistä tuotteista on erilaiset huivit. Samaa viestiä kertovat myös Hollywoodin ja Cameon yrittäjät – kevään huivisesonki on jo täydessä vauhdissa.

– Myymme huiveja todella paljon. Huivi mielletään tärkeäksi asusteeksi ja niitä voi omistaa useita, yrittäjä Linda Laine sanoo ja tietää, mistä puhuu: häneltä itseltään löytyy kymmeniä ellei sata huivia.

Vaikka saavun juttukeikalleni täysin ilmoittamatta, sekä Lindan että Titan kaulan ympäriltä löytyy sinne kietaistu huivi. Linda luottaa isoon neliön malliseen huiviin, kun taas äiti Titta on kietonut pitkuliaisen huivin rusetiksi kauluspaidan kaveriksi.

– Raumalaiset suosivat huiveissa paljon ankkurikuvioita, palloja ja raitoja. Ylipäätään hauskoja huiveja, joilla asukokonaisuutta voi piristää!

– Erityisesti nuoret tuntuvat suosivan rohkeasti isokokoisia huiveja.

Jenna Mäki-Tanila esitteli Hollywoodissa kevään tuubihuivivalikoimaa

Tuubihuivi on monen suosikki

Hollywoodissa yksi huivityyppi on ylitse muiden: tuubihuiveja on paljon tarjolla ja niitä myös myydään paljon.

– Pyöreän tuubihuivin etu on sen helppous. Lisäksi niitä voi käyttää ympäri vuoden. Sävyjä ja kuoseja vaihtelemalla pystyy luomaan talvisempaa tai kesäisempää tyyliä, yrittäjä Jetta Järvinen kuvailee.

– Kesällä monen suosikkihuivi taipuu tarvittaessa vaikka sarongiksi rannalle, Järvinen vinkkaa.

Hänestä huivien suosion taustalla on eritoten niiden edullisuus.

– Huivit on edullinen tapa uudistaa asukokonaisuutta. Ja osahan on jo niin tottuneita huvien käyttäjiä, että ilman on suorastaan alaston olo, Järvinen kuvailee.

Hollywoodista huiveja ostetaan sekä heräteostoksina että varta vasten tarpeeseen.

– Edullisen huivin voi helposti napata muiden ostosten mukaan tai sitten voi tulla varta vasten seisomaan huivihyllylle valitsemaan sitä itselleen kaikkein mieluisinta kuosia ja väriä.

Cameon Sirke Lehtinen tykkää hympsytellä omia huivejaan runsaille solmuille ja ruseteille.

Hympsyttelemällä hyvä tulee

– Huivin solmimista on turha pelätä, siitä vaan hympsyttelemään, pöyhimään ja kokeilemaan! Cameo Boutiquen yrittäjä Sirke Lehtinen kannustaa.

Hän itse kiepsauttaa huivin mieluiten kerran kaulan ympäri ja tämän jälkeen sitoo sen päät puolittaiselle rusetille, jolloin huivista tulee runsaamman näköinen, eivätkä vapaat päät heilu missä sattuu.

– Kevään tulon huomaa kyllä siinä, että naiset lähtevät mielellään huiviostoksille. Huivi on edullinen ostos, jolla voi hankkia helposti vaatekaappiinsa kevään uusia värejä ja vaikka testata, sopiiko joku väri itselle, Lehtinen vinkkaa.

Cameon valikoimista löytyy korumaisia klipsuja, joilla huivin voi tarvittaessa kiinnittää muuhun vaatetukseen.

Hänellä itsellään on "ihan järkyttävän paljon" huiveja.

– Huivi on ehdottomasti tärkeä asuste! Monikäyttöisyys on lisäksi huivien etu – niistä saa nopeasti vaikka minkälaisia päähineitäkin. Monesti suomalaiset ovat vain vähän arkoja kokeilemaan jotain poikkeavaa.

– Vaikka muuten suosisi pukeutumisessaan mustaa, huiveilla voi tuoda kokonaisuuteen kaivatun väripilkun.