Kevan kysely: satakuntalaisten tietous tulevasta eläkkeestään on valtakunnallisella tasolla

Noin joka kolmas eläkeläinen on kärryillä tulevan eläkkeensä suuruudesta. Kuvituskuva: Pixabay

Tiedätkö sinä oman eläkkeesi suuruuden? Kevan tuoreen tutkimuksen mukaan Satakunnassa reilu kolmannes (36 prosenttia) vastaajista kertoo tietävänsä vähintään suurin piirtein, kuinka suuren eläkkeen on saamassa, kun jää eläkkeelle.

Osuus on samaa luokkaa kuin valtakunnallisesti: koko Suomessa vastaava lukema on 35 prosenttia. Asia käy ilmi eläkelaitos Kevan Kantar TNS Oy:llä teettämästä tutkimuksesta.

Mitä lähempänä eläkkeelle jääminen on, sitä paremmin tulevan eläkkeen suuruus on tiedossa, selviää kyselyn valtakunnallisista tuloksista.

Niistä 60 vuotta täyttäneistä vastaajista, jotka eivät vielä ole eläkkeellä, 78 prosenttia on suurin piirtein tietoinen tulevan eläkkeensä määrästä ja noin puolet 50–59-vuotiaista ovat jotakuinkin perillä tulevan eläkkeensä suuruudesta.

Alle 30-vuotiaista vain 23 prosenttia tietää osapuilleen tulevan eläkkeensä määrän.

Satakuntalaisista vastaajista lähes puolet (48 %) kertoi tietävänsä, minkä ikäisenä voi jäädä eläkkeelle. Tulos on hieman Suomen keskiarvoa parempi.

Kevan toimitusjohtaja Jaakko Kiander pitää tutkimuksen tuloksia varsin luontevina.

– Kun eläkkeelle jäämisen aika lähestyy, niin myös tietoa eläkkeen määrästä ja tarkasta eläkeiästä ryhdytään hakemaan, Kiander sanoo tiedotteessa.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille "Painan hommia melkein enemmän kuin työelämässä", sanoo raumalainen putkiasentaja Markku Junnila – Satakunnan eläkeläisistä joka viides tekee työtä