Kevätretket ja juhlalounas peruuntuivat Raumanmeren oppilailta hetkessä – siirtymä etäopetukseen kävi jouhevasti, vaikka seuraukset ovatkin nuorille harmilliset

Rehtori Jarmo Lehtonen kertoo myös, mistä suuri altistuneiden määrä johtuu.

Raumanmeren peruskoulu tyhjeni maanantaiksi käytännössä kokonaan, kun 165 oppilasta ja 21 henkilökunnan jäsentä määrättiin korona-altistusten vuoksi viikonloppuna karanteeniin ja koulu siirtyi etäopetukseen. Kuva: Juha Sinisalo

Raumanmeren peruskoulun oppilaiden ja henkilökunnan arki mullistui sunnuntaina nopeasti. Tieto kahden oppilaan tartunnasta, joiden myötä viime viikolla ehti altistua jopa 165 oppilasta ja 21 henkilökunnan jäsentä, pani koulun etäopetukseen heti maanantaista lähtien. "Tokihan se tuo tiettyjä käytännön haasteita. Toki nyt on se lohdullinen tilanne, että etäopetusjaksoja on ollut, joten välineet ja käytännöt ovat kunnossa", sanoo koulun rehtori Jarmo Lehtonen Länsi-Suomelle.

Altistuneiden iso määrä johtuu pääosin valinnaisaineiden tunneista, joille osallistuu oppilaita eri luokilta.

– Ne ovat toimineet korona-aikanakin ihan normaaliin tapaan, koska niiden hoitamiseen ei oikein muuta konstia ole. Niissä on oppilaita monesta eri luokasta, joillakin jopa kaikilta (kyseisen vuosiluokan) luokilta, Lehtonen toteaa.

Ysien juhlalounas joudutaan perumaan

Päätös etäopetukseen siirtymisestä on voimassa koko loppulukuvuoden ajan. Toukokuun viimeiset viikot ovat perinteisesti olleet esimerkiksi kevätretkien aikaa.

– Mitään suurempia retkiä ei nyt ole ollut suunnitteilla, mutta kaupunkialueella on voinut liikkua oman luokan kanssa. Kaikki ne tietenkin valitettavasti peruuntuvat nyt, Lehtonen sanoo.

Oma lukunsa ovat yhdeksäsluokkalaiset, joille viimeinen peruskoulukevät ja sen loppuminen on aina iso virstanpylväs.

Perinteisiä kevätjuhlia ei tietysti olisi voitukaan järjestää, mutta jotakin erityistä peruskoulunsa päättäville oli suunnitteilla.

– Yseille piti järjestää juhlalounas turvaetäisyyksin, ja heitä olisi siellä sitten muistettu. Nyt tämäkin joudutaan jättämään pois.

Ruokakassit jaetaan tällä ja ensi viikolla

Lehtosen opettajilta saamien tietojen mukaan etätunneille osallistuttiin maanantain ensi tunneista lähtien hyvin.

Yläkouluikäisillä tavarat ovat aina kotona, eikä kirjoja ja Chromebook-tietokoneita ollut vielä kerätty pois, joten siirtymä etäopetukseen kävi suhteellisen saumattomasti.

Kouluruokailu järjestetään jakamalla ruokakassit koteihin, kerran tällä viikolla ja kerran ensi viikolla.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut