Kevättä kohti: "Rauman ulkokenttien talvivarusteluja puretaan eikä jäädytyksiä aloiteta enää, vaikka pakkasjaksoja tulisi"

Tekojäällä pääsee edelleen luistelemaan, mutta muita kenttiä ei aleta jäädyttää, vaikka pakkasjaksoja tulisikin. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman talviliikuntapaikoilla siirrytään hiljalleen kevättöiden pariin. Ulkokenttien talvivarusteluja puretaan eikä jäädytyksiä aloiteta enää, vaikka pakkasjaksoja tulisi. Leudon ja vähälumisen talven takia Raumalla ei ole voinut luistella luonnonjäillä eikä hiihtää teko- tai luonnonladuilla.

Raumanmeren tekojäälle pääsee kuitenkin vielä luistelemaan säävarauksella.

– Tekojää on ollut kovassa käytössä, vaikka se on ollutkin sääolosuhteiden takia muutamia päiviä pois käytöstä. Liikuntapaikkojen hoitajat ovat pitäneet jään hyvässä kunnossa leudosta talvesta huolimatta, liikuntaneuvoja Auli Kouru sanoo.

Raumanmeren tekojääkenttä on tarkoitus pitää avoinna maaliskuun puoleen väliin asti. Maaliskuussa aurinko alkaa kuitenkin jo lämmittää lumi- ja jääpintoja.

– Jos sää jatkuu lämpimänä ja jään laatu heikkenee, tekojääkentän aiempi sulkemisaika on mahdollinen. Tuuliset sadepäivät ohentavat jäätä jääkentän reunoilta. Kaukalon jää taas alkaa pehmetä auringon vaikutuksesta ensimmäisenä kaukalon laidoilta, liikuntapaikkapäällikkö Tommi Cederberg kertoo.

Lisää aiheesta

Jotkut ovat hukassa ihan kotikonnuilla – osa Lähdepellon liikkujista kaipaa idioottivarmaa reittiopastusta